Engangs-PC fra Samsung

Synes du det er et styr å stadig skulle oppgradere PCen? Samsung mener de har svaret for en rekke brukere: En PC som er så billig at du bare kjøper en ny når det er tid for oppgradering.

Engangs-PC fra Samsung
Publisert

Mange synes det er gøy å kunne ”mekke” på PCen sin og synes at oppgradering av maskinen er en glede som er verdt prisen og tiden det tar. Men for andre er oppgradering alt annet enn fristende. Alt hva disse brukerne vil ha, er en PC som fungerer tilfredsstillende, men som likevel følger utviklingen.

Ved hjelp av en av Intels nyvinninger, kan Samsung nå ha funnet løsningen på hvordan du stadig skal kunne ha en oppgradert PC i hjemmet.

Én brikke gir billig PC

Tanken til Samsung er at hvis de kan utvikle en veldig billig PC, så kan – og vil – du heller kjøpe en ny hjemmePC enn å styre med oppgraderinger på den gamle. Prisen på slike PCer vil ligge under 200 amerikanske dollar (som i skrivende stund tilsvarer litt i overkant av 1.600 kroner).

Denne billig-PCen baserer seg altså på en ny brikketeknologi som Intel utvikler. Den nye brikken, Timna, er i praksis en komplett PC på én brikke, og vi skrev om Timna fra Intel for kort tid siden.

Samsung planlegger å bruke en brikke som er lik Timna i sine billigmaskiner. Men Bob Eminian, visepresident for markedsføring hos Samsung i USA, vil ikke si om det faktisk er Intels brikke, eller en tilsvarende brikke fra en annen produsent, som vil bli brukt i Samsungs kommende billig-PC, i følge Electronics Buyers’ News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer