Engangspassord i LastPass

Kjekt når du bruker en offentlig tilgjengelig datamaskin.

Den populære tjenesten LastPass blir enda sikrere om du bruker engangspassord.
Den populære tjenesten LastPass blir enda sikrere om du bruker engangspassord. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har opptil flere ganger skrevet om LastPass – nettjenesten som tar vare på alle passord du måtte ha rundtom, slik at det er lett som en plett å bruke forskjellige passord til forskjellige nettsteder, noe som er sterkt anbefalt av sikkerhetseksperter.

Anbefalt lesning:Det siste passordet du må huskeDu burde bytte passord

Og selv om brukere av tjenesten fikk et lite støkk i seg da LastPass opplevde unormal aktivitet på en av sine servere og måtte anta det verste, var håndteringen såpass rask og god at vi fortsatt har til gode å høre om noen som har fått problemer i etterkant.

En ting du imidlertid aldri kan sikre deg mot, er at datamaskinen du bruker ikke kjører en keylogger (program som fanger opp alt som skrives på tastaturet) eller andre uhumskheter, som gjør at uvedkommende kan snappe opp det såkalte master-passordet.

Når du logger på LastPass har du riktignok muligheten til å bruke muspekeren og klikke på et virtuelt tastatur, men fremdeles skal det ikke mer til enn å kjøre et program som filmer all aktivitet på skjermen, og sitter du på en nettcafé e.l. vet du aldri hva som kjører i bakgrunnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer