Enkel bildefiksing

Med dette programmet kan du fjerne bildestøy med et museklikk.

Publisert
Sist oppdatert
Dette programmet er beregnet på deg som vil fikse litt på festbildene fra helga, eller gjøre mobilbildene overkommelige å se på.Noen ganger når man tar bilder blir de kornete - dette fenomenet kalles enkelt og greit støy, og dukker særlig opp på bilder tatt med et mobilkamera i dårlig belysning eller et digitalkamera med ISO-innstillingene satt til høyeste nivå.

Slikt er irritende, men faktisk til en viss grad overkommelig. Vi har tatt en titt på et program kalt Noiseware Community Edition.

Fjern støy med et museklikk

En løsning på dette problemet kan være å kun ta bilder med riktig mengde belysning, men det er ikke med det i tankene man har et kamera på mobilen, eller et lite kompaktkamera for den saks skyld. Dette programmet er lagd med ett mål for øyet og er beregnet på deg som vil fikse litt på festbildene fra helga, eller gjøre mobilbildene overkommelige å se på ved å fjerne støyen.

Enkel bildefiksingSelve prosessen er meget enkel - åpne bildet du ønsker å fikse på, og trykk på "Go". Det er også muligheter for å justere på noen elementer, men mange av innstillingene begrenset i gratis-versjonen, og man må betale for å få tilgang til dem.

Programmet har dog noen forhåndsinnstillinger for landskapsbilder, nattbilder, portrett og en egen funksjon for å legge på "film-støy"(?). De fleste brukere av dette programmet kan dog klare seg med default-funksjonen.

Under er et eksempel på støy fjernet med Noiseware:

Det er kanskje verdt å merke seg at dette bildet ble tatt med et 2 megapixlers mobilkamera.
Det er kanskje verdt å merke seg at dette bildet ble tatt med et 2 megapixlers mobilkamera. Vis merNå er det heller ikke snakk om å fjerne all støy, dette programmet fjerner kun det verste. Likevel kan man se en tydelig forskjell. Dessverre kan prosessen medføre et lite tap av detaljer i bildene, så det kan være lurt å ikke overskrive original-bildene.

Som sagt er dette programmet ikke ment for proffene - det er verdt å merke seg at gratisversjonen ikke bevarer EXIF-dataene til bildet når det lagrer en ny versjon, men det burde ikke være et problem for målgruppen til Noiseware Community Edition.

Programmet kan lastes ned her og skal fungere på Windows XP og Vista. Nysjerrige kan også ta en kikk på hjemmesiden til produsenten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer