Enkel bildefiksing

Med dette programmet kan du fjerne bildestøy med et museklikk.

Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger når man tar bilder blir de kornete - dette fenomenet kalles enkelt og greit støy, og dukker særlig opp på bilder tatt med et mobilkamera i dårlig belysning eller et digitalkamera med ISO-innstillingene satt til høyeste nivå.

Slikt er irritende, men faktisk til en viss grad overkommelig. Vi har tatt en titt på et program kalt Noiseware Community Edition.

Fjern støy med et museklikk

En løsning på dette problemet kan være å kun ta bilder med riktig mengde belysning, men det er ikke med det i tankene man har et kamera på mobilen, eller et lite kompaktkamera for den saks skyld. Dette programmet er lagd med ett mål for øyet og er beregnet på deg som vil fikse litt på festbildene fra helga, eller gjøre mobilbildene overkommelige å se på ved å fjerne støyen.

Selve prosessen er meget enkel - åpne bildet du ønsker å fikse på, og trykk på "Go". Det er også muligheter for å justere på noen elementer, men mange av innstillingene begrenset i gratis-versjonen, og man må betale for å få tilgang til dem.

Programmet har dog noen forhåndsinnstillinger for landskapsbilder, nattbilder, portrett og en egen funksjon for å legge på "film-støy"(?). De fleste brukere av dette programmet kan dog klare seg med default-funksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer