Enkel dataoverføring mellom to PCer

Publisert

Dagens spørsmål:

Jeg har byttet PC, og trenger å overføre flere hundre MB fra den gamle. Det dreier seg om masse programmer og personlige filer. Den gamle PCen skal jeg gi bort, og har ikke lyst til å åpne for å demontere harddisken. Jeg har lett etter gode programmer og utstyr, men har ikke funnet noe som passer.

Gunnar

Datadoktoren svarer:

Det finnes en del programmer som gjør jobben for deg, men ikke alle er like brukervennlige, og de beste koster deg en del kroner. Men det er ett svært hyggelig unntak: Det lille programmet The Fast PC Linker som du kan laste ned fra Internett, og som sørger for at to PCer kommuniserer knirkefritt over en vanlig parallellkabel.

The Fast PC Linker er et snedig lite program. Du må naturligvis ha det installert på begge PCer, men dette representerer ikke noen vansker. Det er lite nok til å få plass på en vanlig diskett, og fungerer i tillegg sammen med Windows 3.1, 95, 98 og NT 4.

Overføringsprosessen er nesten latterlig enkel: Du kobler kabelen til begge PCer, helst til skriverporten. Deretter starter du The Fast PC Linker på begge PCer, og i løpet av et sekund eller to har programmene oppdaget hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer