Test av TP-Link Mobile Wifi M7350

Enkel deling av mobilt internett på tur

Ypperlig til alt fra bilen, båten til leirbålet i skogen

LITEN TASS: Den går på batteri og lar inntil 10 dingser koble seg på for å komme på internett via mobilnettet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LITEN TASS: Den går på batteri og lar inntil 10 dingser koble seg på for å komme på internett via mobilnettet. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Vi konsumerer stadig mer data på dingsene våre via mobilnettet, og nylig avslørte Ookla (selskapet bak surfometeret Speedtest.net) at Norge har verdens raskeste mobilnett.

Men fortsatt er det relativt dyrt å surfe på mobilnettet i Norge, sammenlignet med våre naboland. Datapakkene som følger med de rimeligste abonnementene er dessuten svært begrenset, og egner seg ikke til våre nye medievaner der spesielt videostrømming står sentralt.

Smart deling av mobilt internett

Et alternativ er at ett familiemedlem tegner et abonnement med romslig datapakke, og deler denne med de andre ved hjelp av en 4G-ruter - for eksempel på hytta eller i ferieleiligheten. Man kobler seg til denne ved hjelp av vanlig trådløst nettverk, og så sørger ruteren for å rute datatrafikken via mobilnettet.

Her finner du vår test av 4G-rutere

Hva om du ikke har tilgang til strøm?

Dersom du har tenkt å dele abonnementet på steder der du ikke har tilgang til nettstrøm, for eksempel i bilen, i teltet, i båten eller rundt leirbålet, kan du enten opprette en delt internettoppkobling direkte på mobilen (trekker mye strøm) eller benytte en 4G-ruter som går på batteri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer