Enkel fildeling i hjemmenettverket

Dukto fungerer både på Windows, OSX og Linux.

DRA OG SLIPP: Med Dukto installert på to PC-er, kan du sende filer enkelt ved å dra og slippe dem over programvinduet.
DRA OG SLIPP: Med Dukto installert på to PC-er, kan du sende filer enkelt ved å dra og slippe dem over programvinduet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du flytte filer fra én maskin til en annen i hjemmenettverket, finnes det flere muligheter. Mange sverger til minnepinnen, en ekstern harddisk, en nettlagringstjeneste eller en NAS (nettverksdisk) som mellomlagring.

Andre setter opp deling i nettverket slik at man via filutforskeren kan navigere seg inn på en annen PC og kopiere fila derfra.

Apple viste vei

Apple forenklet denne prosessen da de introduserte AirDrop i siste utgave av OSX – Mavericks. Teknologien gjør det mulig å overføre filer på en veldig enkel måte til andre i nettverket ved å dra og slippe en fil over ikonet til den aktuelle datamaskinen.

AirDrop er imidlertid kun tilgjengelig på nyere Mac-maskiner og ikke for andre operativsystemer.

Fungerer på alle operativsystem

Dukto er et gratisprogram som fungerer både på Windows, OSX og Linux og som har den samme elegansen som Airdrop fra Apple.

Man starter enkelt og greit programmet på begge PC-er, og så lenge de er koblet til det samme nettverket dukker de andre maskinene opp i oversikten. Derfra kan man dra og slippe filer, hele mapper eller skrive en melding til motparten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer