Enkel oppgradering til Pentium III

Det blir lett for både PC-produsenter og selvbyggere å ta den nye Pentium III-prosessoren til Intel i bruk. Hvis du allerede har en PC med Pentium II, er det gode sjanser for at du kan utføre oppgraderingen selv.

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Intel Pentium III benytter den samme slot 1-sokkelen som Pentium II. De aller fleste hovedkort har allerede bygget inn støtte for den nye prosessoren. Kravet er at spenningsregulatoren støtter den nye lave spenningen som Pentium III vil kreve.

Allerede 11. januar ble det kjent at prosessoren med kodenavnet 2112">Katmai skal hete Pentium III. De fleste produsentene klargjør sine produkter i disse dager for å være klar til lanseringen 28. februar.

Nesten alle hovedkort med BX-brikkesett støtter Pentium III

Du trenger en ny BIOS-versjon før hovedkortet ditt støtter de nye 500 MHz Pentium III-prosessorene. Det ser ut til at hovedkortprodusentene bygger inn støtte for Pentium III samtidig med støtte for de nye Celeron-prosessorene på 366 og 400 MHz. QDI og Gigabyte har allerede dette på plass.

Så langt har vi fått bekreftet at følgende hovedkort vil fungere: Intel SE440BX-2, Asus P2B-serien, ABit BH6, alle AOpen BX-kort, QDI Legend V/Legend IV og Gigabyte GA-6BA/6BX/6BXE.

Hovedkortet Intel SE440BX vil ikke fungere. Det gjelder også alle hovedkort med brikkesettene 440LX, 440ZX66, 440EX og 440FX. Det er fortsatt uklart om 440ZX vil fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.