Tofaktorautentisering: Ekstra sikkerhet på nett

Enkelt grep lammer hackere

Se hvor enkelt det er å bli langt bedre beskyttet.

EKSTRA SIKKERHET: Å stjele passordet ditt er enklere enn du tror. Foto: Pål Joakim Pollen
EKSTRA SIKKERHET: Å stjele passordet ditt er enklere enn du tror. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Vi tror ikke mange vil være uenige om vi påstår at de aller fleste av oss bare bruker 2-3 passord rundt på alle verdens nettjenester, apper og lignende.

Og det er svært uheldig. Dersom du bruker den samme brukernavn/passord-kombinasjonen overalt, holder det at ett av stedene opplever datainnbrudd, og plutselig er en haug av de andre nettkontiene dine kompromittert.

Eksemplene har blitt svært mange de siste årene – nettstedet Haveibeenpwned, som lar deg søke på ditt eget brukernavn i kjente datainnbrudd, har nå samlet inn over 5 millarder hackede nettkonti.

Glemt passordet?

Selv om de store aktørene på nett som regel har ekstra fokus på passordsikkerhet, er det ikke sikkert det samme er tilfelle på det lokale bowlingsenteret, eller hos nettbutikken du handlet fotopapir til blekkskriveren fra for et par år siden.

Minst sikre er de som oppbevarer passordet ditt i klartekst, noe du som regel kan finne ut av ved å bruke «glemt passord»-funksjonen – dersom du da får tilsendt det gamle passordet ditt på e-post, betyr det at passordet ditt lagres i klartekst, eller i hvert fall veldig dårlig kamuflert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer