Slik sparer du batteriet i Windows 10

Enkelt Windows-triks gir økt batteritid

Denne innstillingen kan få PC-en til å vare mye lenger før den må lades.

GODT SKJULT INNSTILLING: I Windows 10 har du flere strømsparealternativer enn i eldre utgaver av Windows. En av dem er spesielt nyttig å kjenne til. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GODT SKJULT INNSTILLING: I Windows 10 har du flere strømsparealternativer enn i eldre utgaver av Windows. En av dem er spesielt nyttig å kjenne til. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Selv når du ikke bruker PC-en, er det mye som foregår i operativsystemet. En rekke prosesser kjører i bakgrunnen for å optimalisere brukeropplevelsen. Det kan for eksempel være at filer indekseres for raskere søk, at harddisken defragmenteres for at programmer skal starte raskere, og mye annet.

Disse prosessene belaster imidlertid prosessoren og påvirker derfor også batteritiden. Mye bakgrunnsaktivitet kan føre til vesentlig kortere batteritid.

I Windows 10 kan du imidlertid slå av slik bakgrunnsaktivitet, og dermed få batteriet til å vare lenger. Noen ganger kan du tjene så mye som en time - og kanskje mer, lover Microsoft. Og det kan bety mye når det er lenge mellom hver gang du får tilgang til en stikkontakt.

Slik gjør du det:

1. Når PC-en din går på batteri, trykker du på batteri-ikonet på systemverktøylinjen. Høyreklikke på Batterisparing og velg Gå til Innstillinger:

Enkelt Windows-triks gir økt batteritid

2. Du vil nå få opp en boks som lar deg styre når PC-en skal kutte ut bakgrunnsaktiviteten. I utgangspunktet kuttes den ut når batterimåleren står på 20 prosent, men denne kan du fritt øke. Jo høyere prosent, desto tidligere kuttes bakgrunnsaktivitetene ut:

Enkelt Windows-triks gir økt batteritid

3. Hvis du vil stoppe alle bakgrunnsaktiviteter fra og med nå, og frem til neste gang du setter PC-en til lading, setter du bare bryteren nederst i boksen til På ved å klikke på den. Det kan gi deg mange ekstra minutter - og kanskje timer.

Få også med deg disse strømsparetriksene:
Slik sparer du batteriet på mobilen
Ti tips for bedre batteritid på PC-en

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer