Enklere oppsett av Apple TV

En enkel berøring med iPhone eller iPad er alt som skal til.

«TOUCH ME»: Dropp fjernkontrollen! Apple TV får nå automatisk oppsett via iPhone og iPad.  Foto: Kirsti Østvang
«TOUCH ME»: Dropp fjernkontrollen! Apple TV får nå automatisk oppsett via iPhone og iPad. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gjøre klar en Apple TV-enhet har blitt mye enklere enn før.

Har du en iPhone eller iPad trenger du nå bare å holde den inntil Apple TV, og på kort tid vil tv-boksen være klar for bruk.

Du slipper å tråkle deg gjennom menyer for å stille inn språk og region, trådløs-nettverk og iTunes Store-konto.

Alle som har brukt en Apple TV vet hvor omstendelig denne prosessen kunne være med den lille sølv-fjernkontrollen som følger med. Forenklingen er en del av en fersk programvare-oppdatering, Apple TV 6.0, og krever at man har 3. generasjons Apple TV og iOS 7 installert på iPhone eller iPad. Bluetooth må også være aktivert.

Les også: Få Apple TV til å spille "alt"

Så enkelt er det

Du må altså fysisk berøre Apple TV-boksen med iOS-enheten. For oss fungerte det kun da vi la iPhone på boksen med skjermen vendt ned, men TechCrunch klarte å få det til 20 centimeter unna.

Når sammenkoblingen er gjort, vil du bli spurt om å taste inn Apple ID-passordet på iOS-enheten og velge om du vil at Apple TV skal huske passordet. Helt automatisk er det med andre ord ikke, men så godt som.

Enklere oppsett av Apple TV


Enklere oppsett av Apple TV


Slik oppdaterer du Apple tV

Å få den nye versjonen av programvaren til Apple TV er lekende lett.

  • Fra hjemmeskjermen velger du "Innstillinger".
  • Derfra velger du "Generelt".
  • Til slutt velger du "Oppdater programvare".


Les også: Forrige Apple TV-oppdatering var kom med noe helt spesielt

Men er ikke dette NFC?

Selv om dette høres ut som den trådløse kommunikasjonsteknologien NFC, som også gjør at man for eksempel kan betale varer med mobilen bare ved å legge den på en betalingsterminal, så er det ikke det.

Den nye funksjonen er det første vi ser fra Apples nye teknologi kalt iBeacon. Den ble introdusert med iOS 7, og gjør det mulig å koble sammen enheter og dele informasjon ved hjelp av Bluetooth Low Energy (BLE).

iBeacon ser ut til å være Apples svar på NFC, og forventes å kunne brukes til blant annet mobilbetaling og innendørs posisjonering på kjøpesentere, konsertlokaler og flyplasser. Les mer om det hos vår søsterpublikasjon Digi.

Apple er ikke alene om å bruke Bluetooth Low Energy. Ifølge Slashgear lanserte PayPal nylig Beacon, en liten, trådløs programvarenøkkel ("dongle") som butikker vil kunne bruke for å koble sine betalingsløsninger mot PayPals mobile apper.

Les også: Slik bruker du NFC

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer