Test: Sonos Arc

Enorm forbedring av TV-lyden

Men vi ville gitt lydplanken én viktig oppgradering.

TERNINGKAST 5: Sonos nye Arc leverer solid på det meste og blir kronet med terningkast fem og anbefalt-stempel. Men du trenger en tilleggsmodul for full valuta for investeringen, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås
TERNINGKAST 5: Sonos nye Arc leverer solid på det meste og blir kronet med terningkast fem og anbefalt-stempel. Men du trenger en tilleggsmodul for full valuta for investeringen, mener vi. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er egentlig god lyd? For mange dreier det som om høyt volum og buldrende bass, for andre er det viktig med klare, høyoppløste og distinkte detaljer i lydbildet. Og mest sannsynlig har du forskjellige preferanser når du hører på nyhetene, sluker en spenningsfilm eller setter deg ned for å nyte favorittmusikken.

Forskjell på graut og gourmet

I entusiast-sammenheng kan god lyd sammenlignes med et velkomponert måltid. Det handler om å stimulere sansene gjennom flere dimensjoner, rike detaljer og fin fylde. Og som med god mat: man må oppleve den for helt å forstå verdien.

Mens et enkelt musikkanlegg eller liten portabel høyttaler gjerne formidler musikken som en flat vegg, der instrumenter og vokal er sauset sammen til en slags graut (gjerne med kraftig bass for å skjule svakhetene), kan et avansert anlegg presentere den samme musikken som et lys levende orkester som står rett foran deg - med luft mellom klart definerte instrumenter og klokkeklar vokal som får hårene til å reise seg på armene.

Slik skapes entusiasme. Denne berikelsen skal man ikke kimse av, for mange dreier gode lydopplevelser seg rett og slett om økt livskvalitet - akkurat som å kjøre en god bil eller nyte et godt måltid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer