Lost Ark:

Enorme køer for å spille

Nå får gigantspillet gjennomgå i brukeranmeldelsene på Steam.

Trailer for spillet Lost Ark. Spillet ble lansert 11. februar i Europa, og dagen etter hadde det drøye 1,3 millioner samtidige spillere - det nest høyeste som har vært registrert. Vis mer
Publisert

Lost Ark, som har vært under utvikling i nesten ti år, ble lansert på tampen av 2018 i Sør-Korea, og har også vært tilgjengelig for russiske og japanske spillere en stund.

Spillet, som mange ser på som en blanding av klassikerne Diablo og World of Warcraft, er et såkalt MMORPG-spill – «massive multiplayer online role playing game», altså et nettrollespill som veldig mange spiller samtidig. Det er gratis å spille, men det er også mulig å bruke penger på å kjøpe gjenstander i spillet.

Det var imidlertid ikke før 11. februar i år at dørene åpnet for europeiske spillere - for under ei uke siden. Den lanseringen har ikke akkurat gått smidig for seg.

15-20 000 i kø

Populariteten har nemlig eksplodert, mens serverne ikke har kapasitet til å la alle som vil spille samtidig.

Sandefjordingen Yuri Santos er en av svært mange som har prøvd det populære spillet. Han forteller at det er ikke akkurat bare er å trykke play og sette i gang.

I skjermbildet over venter Yuri på å få spille, men er nummer 14 944 i køen.

– Med 14 000 kan du fort regne med fire timer, sier han til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.