Enorme prisforskjeller på harddisker

Mer enn tredobbel pris hos dyreste butikk.

Western Digital er den harddiskprodusenten som har blitt hardest rammet av flomkatastrofen i Thailand, men har gjenopptatt produksjonen. Det vil gi lavere priser framover, men det kan gå lang tid før prisene er på nivå med hva de var før katastrofen inntraff.
Western Digital er den harddiskprodusenten som har blitt hardest rammet av flomkatastrofen i Thailand, men har gjenopptatt produksjonen. Det vil gi lavere priser framover, men det kan gå lang tid før prisene er på nivå med hva de var før katastrofen inntraff. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Western Digital har startet opp igjen produksjonen av harddisker etter flomkatastrofen i Thailand tidligere i høst, er situasjonen langt fra normalisert, verken hos dem eller de andre produsentene. De fleste eksperter antyder at det vil gå lang tid før vi igjen vil se normale priser, kanskje et helt år.

Les også: Harddisker blir mangelvare

Mange leverandører sitter med slunkne lagre, og priser harddiskene sine deretter. Enkelte av de andre har valgt å justere ned prisene igjen, og gjerne med begrensninger på hvor mange hver kunde kan kjøpe.

Ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt.no er den aller mest populære interne harddisken (for stasjonære PC-er) i skrivend stund modellen Samsung EcoGreen F4. Modellen har en kapasitet på 2 TB.

Disse diskene gikk for rundt 500 kroner i de billigste butikkene så sent som i oktober.

Prisvariasjonen er enorm - fra 810 kroner i billigste butikk, til 2599 kroner i den dyreste. I tabellen under har vi tatt med noen eksempler, komplett oversikt hos Prisjakt over butikker som selger denne harddisken, finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer