EON Lilith Savage AGP

EON er et relativt ferskt firma på det norske markedet, men har allerede kommet med en rekke grafikkort basert på de mest populære grafikkbrikkene. Først ute er et S3 Savage3D-basert kort, og det gir mye for pengene.

Publisert

Savage3D har vært brukt i grafikkort siden høsten 1998, og plasserer seg i samme klasse som f. eks. Matrox sine G200-prossesorer, altså god kombinert 2D- og 3D-ytelse, som ikke konkurrerer med dedikerte produkter som Voodoo 2.

Kortet vi testet har 8 MB minne, og det følger med en fullversjon av actionspillet Incoming. Drivere på den vedlagte CDen er S3 sine referansedrivere, og det følger ikke med noen form for ekstra programvare, bortsett fra fargeinstillings-verktøy.

Driverne støtter både Direct3D og OpenGL-3D grensesnitt og 32-bits farge.

2D-ytelse

Det første vi la merke til etter å ha installert kortet, var at bildet var noe uklart og det manglet skarphet. Det er ikke plagsomt, men merkbart. Etter å ha kjørt testprogrammene våre, viser deg seg at kortet ligger noe under Matrox Millennium G200 i ytelse. Det er ikke mye forskjell på disse to når det gjelder vanlig Windows-grafikk, men gapet er større under krevende applikasjoner.

Spill-ytelse

På dette testpunktet er ikke S3 sin brikke blant de mest avanserte. I våre Direct3D-tester fikk det resultater som er langt fra Voodoo-baserte produkter, og noe lavere enn Matrox G200. Bildekvaliteten er derimot veldig bra, og vi opplevde ingen generelle kompatibilitets-problemer. Kortet støtter de fleste 3D-funksjonene som dagens spill krever.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.