Epox 8RGA+

Brikkesettet fra nVidia gjør det meste av tilleggskort overflødige. Vi har oppgradert en PC med et nVidia-basert hovedkort, med innebygd støtte for 2 skjermer. Hva mer kan vi ønske oss?

Publisert
Sist oppdatert

Vår egen hjemmePC er i likhet med mange andre PCer moden for oppgradering. Årsaken til det er ikke at den ikke klarer oppgavene, men først og fremst at det ikke er plass til de tilleggskortene vi vil ha. Det gamle hovedkortet er basert på brikkesettet VIA K266A, som var et svært avansert kort i sin tid. Det har innebygget RAID, både 4 USB1.1 og 4 USB 2.0 samt AC97 lyd.

Men når vi hadde satt inn skjermkort, FireWire, nettverk, lydkort og enda en disk-kontroller - og dermed var det fullt. De to brakettene med USB2.0 og USB 1.1 tok de siste plassene, dermed var det ikke plass til TV-kort.

Alt på ett kort

Mange fabrikanter har allerede levert hovedkort med nForce2, men dette har vært SPP-utgaven uten integrert grafikk. Det eneste unntaket er Shuttle sin miniPC, som du kan lese om i denne artikkelen.

Nå begynner det å dukke opp ordinære hovedkort med IGP - grafikkutgaven, og vi har installert et splitter nytt kort fra Epox i vår hjemmePC.

Epox 8RGA+ har følgende integrerte funksjoner:AGP 8x6 PCI-plasser3 minneplasser og to kanaler (maks 3 GB)2 Ultra ATA-66/100/133 kanaler for harddiskerUSB 2.0 x 6 (4 på hovedkortet, 2 til kan bygges ut med ekstra brakett)10/100 Mbit nettverk 1 Diskettstasjon, 2 PS/2 (mus og tastatur)2 serieporter (på brakett)1 parallellport1 Gameport (på brakett sammen med serieport)2 IEEE1394/FireWire (på brakett)1 Surround-lyd med 3 minijack-kontakter på hovedkortet. S/PDIF (koaks) og ekstra inn/ut må kobles til brakett eller panel. I tillegg er det 2 interne kontakter for analog lyd, fra for eksempel TV-kort, modem eller CD.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer