Epson EMP-TW10

MINITEST: Sterkt reduserte priser og støysvake projektorer gjør at mange nå overveier å lage kino i sin egen stue. Vi har kikket nærmere på Epsons sterkeste våpen i 10.000-kroners klassen.

Epson EMP-TW10 koster rundt 12.000 kroner.
Epson EMP-TW10 koster rundt 12.000 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien har lenge hatt lyst på hjemmekino-projektor (uttales projektor), og har satt noen krav til produktet: Den må først og fremst være støysvak og lyssterk. Dessuten må lampen ha en solid levetid, og dessuten ikke være dyr å erstatte. Til slutt spiller selvsagt innkjøpsprisen en vesentlig rolle; projektoren må ikke koste mye over 10.000 kroner.

Vanskelig valg

Som regel får man ikke i pose og sekk. En billig projektor kan for eksempel ha dårlig levetid på lampen, og den er gjerne dyr å erstatte, se for eksempel denne artikkelen.

Epson EMP-TW10 koster ca 12.000 kroner, og det er først og fremst hjemmekino-markedet Epson har hatt i tankene da de utviklet produktet. Det er en SVGA-projektor med widescreen-modus (maks oppløsning er 854 x 480), og lysstyrken er oppgitt til 1000 ansi lumen, og kontrastforholdet 700:1 - som er meget bra.

Fra bare 2 meters avstand kan du lage et 80" stort bilde på veggen eller lerretet, og har du bedre plass kan du faktisk lage bildet til 300". Det skulle være tilstrekkelig for de fleste stuer...

LCD eller CRT?

Selve projektoren er temmelig stor, 40.2 x 29.4 x 11.4 cm, og har en avrundet sølv/offwhite design. Dette er for øvrig en LCD-projektor, som de fleste andre av de rimeligste modellene. Forskjellene mellom de forskjellige projektor-typene er forresten godt forklart i denne artikkelen (eng).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer