Epson L-500V

Epson L-500V har den beste LCD-skjermen vi noensinne har sett på et digitalkamera. Prisen er under 3.000 kroner. Snakker vi om en liten juvel?

Publisert

Årets aller siste digitalkameratest kommer på selveste lille julaften. Det er ikke et hvilket som helst kamera vi snakker om, lommemodellen L-500V fra Epson. Dette kameraet har nemlig en svær LCD-skjerm på 2,5 tommer, med en oppløsning vi aldri har sett maken til. Legg til at skjermbildet kan betraktes fra tilnærmet død vinkel, og du sitter igjen med det som mest sannsynlig er den beste digitalkamera-LCDen på markedet akkurat nå. Her kan du betrakte den nærmere.

Kompakt nok

Kameraet er dessuten slett ikke noen sværing, litt tykkere og større overflate enn Digital IXUS 500, men likevel lommevennlig nok, langsiden er såvidt over 9 cm. Og så er det svart, noe som er sjelden vare i ultrakompakt-klassen. Materialet er metall, og totalt sett virker kameraet solid bygget.

På innsiden sitter en liten 1/2,5" bildebrikke på 5 megapiksler, som sørger for bilder i oppløsning 2560 x 1920 piksler. I tillegg kan du ta opp video i VGA-oppløsning uten hakking (640 x 480 piksler, 30 bilder pr sek). Om denne oppløsningen er reell er vi derimot ikke helt sikre på, bildet blir temmelig uskarpt og det virker absolutt interpolert. Lagringen skjer til et SD-minnekort. Det følger med et kort på 16 MB, nok til å ta noen få bilder. Vårt råd blir å kjøpe et større med det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer