Epson med 2 mill. bildepunkter

Nå kommer de store produsentene av digitale kameraer på rekke og rad med 2 mill. bildepunkter i digitalkameraet. Epson er også med, og annonserer nå et kamera med 2,1 mill. bildepunkter.

Epson med 2 mill. bildepunkter
Publisert

Den viktigste enkeltfaktoren for å oppnå bedre digitale bilder er oppløsningen i kameraet. Inntil 1 mill. bildepunkter er tilstrekkelig til enkel familiefotografering, men ønsker du bilder med høy kvalitet som kan forstørres til minst A4, da trenger du flere bildepunkter.

Både Fuji, Nikon, Olympus og Sony kommer i løpet av sommeren med kameraer som har over 2 mill. bildepunkter, og det er derfor ingen bombe at også Epson følger på. Epson har så langt vært de dyktigste på produksjon av blekkskrivere med fotokvalitet, men med 2 mill. bildepunkter kan det tenkes at de vil hevde seg bedre.

Kameraet har fått navnet CP 800, og oppløsningen på bildene som kommer ut vil være 1600 x 1200 som kan interpoleres til 1984 x 1488 (3 mill. bildepunkter) ved å bruke programmet HyPict som ligger i kameraet. Dette anbefales ikke, og vår test av Epson PhotoPC 750 viser klart at dette bare er et markedsføringstriks.

Kameraet har en brennvidde på 38 mm tilsvarende et 35-mm-kamera, men har ikke optisk zoom. Kameraet har en 2x digital zoom, men som kjent er ikke dette noe poeng for andre enn markedsføringsavdelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer