Epson PhotoPC 750Z

Epson lanserer i disse dager PhotoPC 750Z som øker oppløsningen automatisk til hele 2 mill. bildepunkter med programvare i kameraet, selv om kameraet ikke er i stand til å registrere mer enn 1,3 mill. punkter optisk. Vi har testet kameraet, og undersøkt om bildekvalitet og teknikk holder mål.

Publisert

Epson PhotoPC 750Z er etter vår mening et brukbart kamera når det gjelder bildekvalitet, men vi fant flere forhold med det tekniske som vi synes er svært tvilsomme. Dessuten er kameraet for dyrt i forhold til det du faktisk får.

God bildekvalitet

Men bildekvaliteten er slett ikke verst på PhotoPC750z. Innebildene er litt blasse, og ved ekstrem forstørring vil du se at bildepunktene ikke er helt overbevisende i vanskelige fargeoverganger (som f.eks. i dukkens ansikt). Men likevel får Epson PhotoPC ståkarakter og vel så det.

Utebildene er skarpe, og lysmåleren taklet det vanskelige lyset (lav sol i ryggen med sterke reflekser fra veggen på kjøpesenteret) på en god måte. Bildet er uten fargestikk, og trenger bare helt minimale justeringer av lysstyrke/kontrast for å bli helt topp. Sammnelignet med f.eks. Nikon Coolpix 900s og andre tungvektere, klarer Epson utebildene bra.

Alt i alt er bildekvaliteten god på dette kameraet, og vi har ingen argumenter mot å kjøpe dette kameraet hvis du ene og alene er opptatt av god bildekvalitet. Sammenlignet med de andre kameraene i testen, plasserer bildekvaliteten til Epson seg et godt stykke opp på listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer