Epson Stylus Color 300

Epson Stylus Color 300 er den aller billigste blekkskriveren fra Epson, men vi savner både hurtigheten og kvaliteten fra de litt dyrere modellene. Stylus Color 300 kan likevel anbefales hvis prisen er ditt viktigste kriterium. For bare 1 000 kroner (inkl. mva.) kan denne skriveren bli din, og da får du til og med ett års internettabonnement på kjøpet (verdi ca. 500 kroner).

Publisert

Epsons skrivere har tidligere fått svært god omtale av oss, og selv om Stylus Color 300 er treg, har den også sine lyspunkter. Som eneste skriver i det aller billigste segmentet, slipper du å skifte patron når du vil skrive ut i farger. På Stylus Color 300 er det en patron med ekte sort, og 3 kammer med grunnfargene Cyan Magenta og Gul (CMY).

Dette har også sine ulemper siden du må skifte hele patronen selv om du bare har gått tom for sort. Men denne løsningen er betydelig mer brukervennlig, og gjør at skriveren kan egne seg til blandingsdokumenter med både sort og fargegrafikk.

For øvrig er skriveren enkel å sette opp og å bruke. Her finner du samme høye kvalitet på skriverdriveren som de litt dyrere modeller.

Utskriftsvalitet

Fotokvaliteten er langt fra den beste vi har sett fra Epson. Med en oppløsning på maks. 720 x 360 dpi blir bildene litt for kornete. Hudtoner og andre vanskelige farger er også litt blasse. Basisfargene er gode.

Tekstkvaliteten på vanlig kopipapir er helt OK. Hvis du derimot bruker litt fargegrafikk i dokumentene dine, vil det være fornuftig å bruke et litt bedre blekkskriverpapir. På høykvalitetspapir blir tekstkvaliteten god, men Stylus 300 får litt problemer med de aller mest spesielle effektene som liten skrift i grått. Dette har sammenheng med at oppløsningen er litt for lav til at skriveren klarer slike effekter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.