Epson Stylus Color 900:Verdens raskeste blekkskriver?

(London, DinSide Data): Denne skriveren er en videreføring av Stylus Color 850, og er hovedsakelige myntet på den delen av markedet som er på jakt etter den aller høyeste hastigheten og muligheter for nettverkstilknytning.

Er dette verdens raskeste blekkskriver? Vi vil teste den på vår egen testlab før vi gir deg svaret. Foto: Epson
Er dette verdens raskeste blekkskriver? Vi vil teste den på vår egen testlab før vi gir deg svaret. Foto: Epson Vis mer
Publisert

Markedet for blekkskrivere til typiske forretningsmiljøer er forventet en formidabel vekst. Mange hevder at blekkskriverne vil utkonkurrere laserskrivere fordi alle vil ha farger i dokumentene sine.

Vår spådom er at det er langt frem til dette blir realiteter, og det er først og fremst på grunn av driftskostnadene. Blekk er betydelig dyrere enn toner til en laserskriver, og blekkskrivere krever i tillegg at du bruker det rette papiret for å få topp kvalitet.

Nå er det en utvikling i riktig retning også når det gjelder driftskostnadene, og Epson Stylus Color 900 setter verdens minste blekkdråper på papiret (3 picoliter). Til sammenligning setter erkerivalen HP 2000 C 10 picoliter. Dette gjør det mulig å skrive på vanlig kopipapir med god kvalitet fordi så små blekkdråper ikke flyter så mye ut i fibrene i papiret. Men problemet med høye blekkostnader er foreløpig ikke løst på en tilfredsstillende måte.

Et alternativ er å kjøpe blekk fra en annen billigere produsent, men det er vanskelig på Epson-skriverne fordi blekkdysene sitter fast i maskinen. Det betyr at hvis du er uheldig med blekket, og skriveren tettes til, så vil ikke garantien gjelde fordi du selv har forvoldt skaden med det ukurante blekket. På konkurrerende produkter fra HP, Lexmark og Xerox er dysene en del av blekkpatronen, og det gjør at hvis noe går galt, så kan du bytte det hele uten å sende skriveren på reparasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer