Epson Stylus Color C82

Vi var bare mellomfornøyde da vi testet forgjengeren C80. Nå er C82 her, den koster mindre, er penere å se på, og har spesifikasjoner som nok en gang ligger helt i toppen. Har Epson fått full klaff denne gangen?

Publisert

Da vi fikk se Stylus Color C80 for første gang høsten 2001, ble vi forundret over den lite pene utformingen. Produktet var, sammen med lillebroren C70, Epsons første blekkskriver som benyttet separate blekkassetter, som blant annet skulle bidra til lavere driftskostnader.

(fortsetter under reklamen)

Epson Stylus Color C82

Da vi senere fikk skriveren på testbenken, viste det seg at den ikke levde helt opp til forventningene. Den var rask, men kvaliteten var temmelig dårlig i raskeste modus. I normalmodus var kvaliteten på tekst/grafikk tilfredsstillende, men det gikk for tregt. Dessuten viste det seg at den slett ikke var så rimelig i drift som vi hadde håpet.

Mye penere å se på

Nå er det gått over ett år, og Epson er på banen igjen med en ny allround blekkskriverserie. C82 er flaggskipet, og overtar stafettpinnen fra C80. Designet er totalt forandret siden sist (heldigvis), blekket er nytt, og prisen er vesentlig nedjustert. C82 virker ved første øyekast som et langt mer gjennomtenkt og gjennomarbeidet produkt enn C80.

Målgruppen er den samme som sist; avansert hjemmebruk og enkel kontorbruk. Epson fremhver i sin markedsføring at denne vil være en fullgod erstatter for laserskrivere i mange sammenhenger, ikke minst på grunn av den vanvittige oppgitte hastigheten – 22 sider pr minutt (sort tekst).

Epson bruker forskjellige teknikker for å optimalisere oppløsningen, og oppgir inntil 5760x720 dpi på spesialpapir. Når dråpestørrelsen i tillegg kryper ned mot 3 pikoliter (varierer), burde det ikke være problemer med detaljerte utskrifter.

Enklere Epson

Skriveren settes enkelt opp; her er det bare én løs del, og det er arkstøtten til papirmateren, som monteres på et øyeblikk. Arkmottaket er integrert i skriveren, og kneppes enkelt ned og dras ut. Det vipper godt oppover, slik at du slipper utskrifter som lander på gulvet. Meget bra. Arkmateren tar inntil 150 vanlig A4-ark.

Drivere og programvare (Photoquicker) for Windows 95 og nyere følger med på CD. Drivere til Mac kan lastes ned fra Epsons nettsider. Installasjonsveiledning og brukerveiledning følger med i papirform. Essensiell informasjon er på norsk, resten på engelsk. Du får i tillegg med en CD med programvare for å lage kalendere, innbydelser, gratulasjonskort etc, med Harry Potter-motiver. Skriveren har både USB- og parallelltilkobling.

Vi installerte skriveren i Windows XP ved hjelp av USB, og det var svært enkelt. Sett i CDen, følg anvisningene, koble til skriveren, og vips – så var jobben gjort. Vi trengte heller ikke å kalibrere skrivehodet før bruk – en kontroll viste at alt var perfekt innstilt allerede.

Den nye avbryt-knappen i fronten er en velkommen nyhet. Tidligere har vi kun sett tilsvarende løsning på skrivere fra HP.
Den nye avbryt-knappen i fronten er en velkommen nyhet. Tidligere har vi kun sett tilsvarende løsning på skrivere fra HP. Vis mer

Skriveren har fungert meget stabilt under testperioden. Den reagerer kjapt på utskriftskommandoer, og den nye avbryt-knappen i fronten på skriveren reagerer momentant. Dessverre reagerer avbryt-knappen i styreprogrammet langt tregere; skriveren gjør seg gjerne ferdig med siden den har påbegynt. Vi reagerer også at skriveren støyer noe under inntak av ark og utspytting, men under selve skrivingen er støynivået absolutt akseptabelt..

Fortsett...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer