Epson Stylus CX3200

Den kan virke noe klumpete, men CX3200 fra Epson har detaljer som gir en følelse av kvalitet. Egenskapene er ikke til å kimse av, den er relativt enkel å bruke, og er kjapp på utskrifter og kopiering i sort/hvitt. Pris: 1.890 kroner inkl mva. Det må da være et røverkjøp?

Publisert
Sist oppdatert
Epson Stylus CX3200


Første gang vi stiftet bekjentskap med CX3200 var sent i fjor høst, på en pressesamling hos Epson. Vi syntes produktet virket svært spennende, på grunn av avanserte muligheter til en behagelig pris. Nå har vi endelig hatt den på testbenken, og her er vår rapport.

Multifunksjon

Epson Stylus CX3200 består av en skanner og en skriver, i en og samme boks. Den kan kopiere dokumenter og fotografier uten å være tilkoblet PC, og hvis du kobler den til PCen kan du bruke den som en vanlig skriver og skanner – over en og samme USB-kabel. Hvis du har et modem i PCen din, kan du også benytte CX3200 som fax.

Den har en avrundet, men noe klumpete utforming, og de ytre målene er 475 x 389 x 235mm.

Skriverdelen er utstyrt med et skrivehode som i følge Epson klarer en oppløsning på 5760x720 dpi. Den klarer i tillegg å skrive helt ut i kantene på A4-ark, i likhet med Canon MPC200. Det gir ekte fotofølelse på bildeutskrifter. Blekket sitter i to kassetter; en med sort og en med tre kamre for fargene cyan, gul og magenta.

Skanneren er produsert av Epson selv, og er en enkel og kjapp 48-bits løsning som klarer maks 600x1200 ppi oppløsning, i en kvalitet som holder for de aller fleste behov. Den har blant annet et lokk som kan heves, faktisk hektes helt av dersom kilden som det skannes fra er tykk.

Gode programmer

PhotoImpression er et enkelt med likevel allsidig bildebehandlingsprogram. Litt uvant grensesnitt for deg som er vant til Photoshop, men det har mange av de samme funksjonene.
PhotoImpression er et enkelt med likevel allsidig bildebehandlingsprogram. Litt uvant grensesnitt for deg som er vant til Photoshop, men det har mange av de samme funksjonene. Vis mer


Installasjonen av skriveren består av en flere driver- og prograinstallasjoner, som også inkluderer Adobe Acrobat Reader og det meget brukervennlige bildebehandlingsprogrammet PhotoImpression fra Arcsoft. Sistnevnte har blant annet avanserte muligheter som jobbing med lag (layers), tekst i bildet, fargekorrigeringer etc, i tillegg til ”morsomme” tillegg for å lage kalendre, innbydelser, gratulasjonskort med mer. Dette likte vi.

Drivere for Windows 98 og nyere, samt MacOS følger med skriveren.

Enkelt

CX3200 kan som nevnt brukes frittstående, og styres da ved hjelp av knapper i fronten og et tolinjers LCD-panel. Hver knapp har beskrivende tekst, og her er det vanskelig å trå feil. Også informasjonen på LCD-panelet er beskrivende og intuitive, og gir deg all nødvendig informasjon, deriblant gjenværende blekknivå. Meget bra.

Panelet i fronten har knapper som er lett å skjønne.
Panelet i fronten har knapper som er lett å skjønne. Vis mer


Bruker du Epsons eget ”Smart Panel” styreprogram i Windows, får du dratt full nytte av funksjonaliteten i CX3200. Her kan du velge mellom forskjellige skanne-, utskrifts- og kopifunksjoner, og det hele er presentert på en overbevisende og enkel måte. Norsk versjon følger med.

Sett under ett er dette den mest brukervennlige multifunksjonsskriveren vi har testet.

Epson Smart panel gir deg rask og enkel aksess til vanlige skanne/kopifunksjoner.
Epson Smart panel gir deg rask og enkel aksess til vanlige skanne/kopifunksjoner. Vis mer


Kjapp og ikke kjapp

Når det gjelder hastighet, sitter vi igjen med både positive og negative erfaringer. Det positive er at den er meget kjapp på sort/hvitt-kopier og utskrifter på vanlig papir. 17 sekunder målte vi den til, på en A4-side med tekst/grafikk. I økonomimodus klarte den samme kopijobb på 15 sekunder, men da med meget svakt trykk, så svakt at teksten ble svært vanskelig å lese.

Økonomimodus i farger gikk imponerende fort (16 sekunder på en A4-side), men også her ble trykket for svak. Normalmodus ga god kvalitet, men da brukte den hele 50 sekunder på samme side. Bedre ble det ikke da vi oppjusterte kvaliteten til beste fotoinnstillinger; hele 7 minutter og 32 sekunder brukte den da på et foto i A4-størrelse.

Litt støy, fin kvalitet

Skriveren støyer noe mer enn modellene vi har testet så langt fra Lexmark og Canon. Det anbefales derfor at du plasserer den et stykke unna arbeidsplassen din, spesielt ved store utskriftsjobber.

Kvalitetsmessig var det derimot lite å sette fingeren på, slik det alltid er på Epsons skrivere. Noen av fargekopiene på vanlig papir hadde litt for høyt innslag av rødt, men dette merket vi først da vi sammenlignet med originalene.

I likhet med Canons skrivere trives også Epson CX3200 best dersom du bruker originalt Epson fotopapir til bildeutskrifter/kopier.

Konklusjon

Epson CX3200 er brukervennlig, kjapp på sort/hvitt-kopiering, og leveres med meget gode programmer.

Den er derimot treg på fotoutskrifter/kopier, spesielt dersom du ønsker høy kvalitet, og den støyer også litt mer enn vi hadde håpet på.

Men at 1.890 kroner inkludert mva er en meget fin pris på et så bra produkt, er hevet over en hver tvil.

Lenke:
Epson Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer