Epson Stylus Photo 750/1200:Fantastisk fotokvalitet

(London, DinSide Data): Epson har tradisjoner for å levere den aller beste fotokvaliteten med sin piezo-teknologi. Denne tradisjonen videreføres med produktene Stylus Photo 750 (A4-modell) og 1200 (A3-modell). Kvaliteten er ganske enkelt enestående, vel og merke hvis filene du skriver ut holder den nødvendige kvalitet.

Stylus Photo kommer både for A4 og A3-format. A3-modellen (bildet) kan også skrive ut lange papirbaner (fra rull eller lignende). Foto: Epson
Stylus Photo kommer både for A4 og A3-format. A3-modellen (bildet) kan også skrive ut lange papirbaner (fra rull eller lignende). Foto: Epson Vis mer
Publisert

Stylus Photo-skiverne fra Epson er forskjellig fra den øvrige serien ved at disse skriverne blander 6 farger i stedet for de vanlige 4. De to ekstra fargene er lys Magenta og lys Cyan, og det gir betydelig bedre gjengivelse av detaljer i lyse partier i utskriftene som normalt blandes ved å bruke de vanlige grunnfargene.

I tillegg til de 6 fargene, har de nye skriverne også fått muligheten for å benytte mindre blekkdråper. Navnet på denne teknologien er Ultra Micro Dot, og innebærer at skriveren bruker blekkdråper helt ned til 6 picoliter på spesielt kompliserte detaljer, og opp til 36 picoliter på store ensfargede områder. Grunnen til denne variasjonen er ene og alene for å øke hastigheten. Fin pensel i krokene, og rulle på de store flatene.

Og vi er imponert. Prøveutskriftene vi har sett bærer bud om at denne teknologien er like god som en hvilken som helst forstørrelse fra fotobutikken. Men det er et lite aber. Prøveutskriftene vi har sett er typisk bilder som er trommelskannet (en god trommelskanner koster fra 1 mill. og oppover), og hver fil er ca. 20 MB. Det er det ikke mange som har tilgang til, og utskrifter med mer "normal" oppløsning fra digitale kameraer og bordskannere blir selvsagt ikke så bra. Men muligheten er der når teknologien på input-siden blir enda bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.