Epson Stylus Photo R800

Canon har de siste par årene vært overlegne når det gjelder hastighet på fotoutskrifter. Med lanseringen av R800 er Epson i ferd med å snu bildet. Men det er slett ikke det eneste denne skriveren har å slå i bordet med.

Publisert

Markedet for fotoskrivere øker. Det skyldes først og fremst at salget av digitalkameraer har eksplodert, og flere og flere ser muligheten til å "fremkalle" bildene sine selv. Alle de store blekkskriverprodusentene setter store ressurser inn på å tilby den optimale skriver for oppgaven - og da snakker vi ikke kun om utskriftskvalitet, men også holdbarhet.

Nytt blekk - større omfang, bedre glans

Stylus Photo R800 er Epsons nye toppmodell blant A4-fotoskriverne, og den er temmelig ulik det meste vi har sett tidligere. Først og fremst har den fått et helt nytt pigmentert blekk (EPSON UltraChrome Hi-Gloss) og hele 8 blekkfarger. Grunnfargene gul, magenta, cyan og svart er naturligvis på plass, i separate tanker. I tillegg har den fått blekktanker for rødt, sort og en tank med mattere svart. Til slutt har den fått et eget blekk kalt Gloss Optimizer. Som navnet antyder er formålet med sistnevnte å sørge for en glanset overflate, lik den du får fra fotobutikken. Målgruppen for R800 er først og fremst fotografer og andre som stiller svært høye krav til kvalitet.

I følge Epson sørger tilleggsfargene rødt og blått for at fotoutskriftene dine får et fargeomfang og dybde som tidligere kun har vært oppnåelig med sølvhalid. Levetiden avhenger av blant annet lys, luft og fukt - Epson oppgir den til mer enn 80 år (bak glass).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer