Epsons første kamera med mer enn 1 mill. bildepunkter

Epsons satsning på digitale kameraer så langt har ikke vært noen stor suksess, og modellen PhotoPC 600 kommer ikke spesielt godt ut i vår test av digitale kameraer. Men nå kommer PhotoPC 700 som har bedre oppløsning (1280 x 960), utskiftbart objektiv og NiMH batterier som noen av forbedringene.

Publisert

Når kameraet kommer på det norske markedet i begynnelsen av juni, forventes det at prisen vil havne på ca. 4 500 kroner eks. mva. PhotoPC 700 er Epsons mest avanserte kamera så langt, og kan (hvis bildekvaliteten er god nok) være et aktuelt kamera for bedrifter med behov for digitale bilder.

Kameraet har en brennvidde tilsvarende 36 mm på et 35-mm-kamera. Oppløsningen er på 1280 x 960, og kameraet er derfor et såkalt megapiksel-kamera (mer enn 1 mill. bildepunkter). Det er ikke optisk zoom, men du kan zoome inntil 2x digitalt. Dette gir ikke like god kvalitet, men kan holde i et knipetak. Kameraet har også et adapter på objektivet som gjør det mulig å feste vidvinkel- eller teleobjektiver.

Bildene lagres i et internminne, men det er også mulig å bruke CompactFlash minnekort i tillegg. Kameraet har også fått en såkalt "burst-mode" som gjør at du kan ta raske bildeserier, men det betinger at du senker oppløsningen til 640 x 480. Kameraet har dessuten fått oppladbare NiMH batterier. Dette er betydelig bedre enn løsningen med vanlige AA-batterier som er i PhotoPC 600.

Et av hovedankepunktene mot forgjengeren PhotoPC 600 er manglende muligheter for å justere eksponeringen manuelt. Dette er rettet på det nye kameraet. Muligheter for manuelle justeringer er viktig, fordi digitale kameraer har mye lavere toleranse for feileksponering enn fotografering på vanlig film. Kameraet har også fått en viss kontroll med hvitbalansen, slik at du kan kontrollere om bildet skal være tilpasset ute- eller innelys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.