Er AMD-prosessorene gode nok??

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Er AMD-prosessorer driftssikre, kompatible og stabile nok sammenlignet med Intel-prosessorer ?

Gir de alle de samme mulighetene i Windows som Intel tilbyr, f.eks. hibernate-funksjonen (dvale på norsk) i Windows 2000 / XP?

Er det noe som helst proprietært over dem ved siden av at de trenger egne typer hovedkort ?

Garanterer Microsoft at deres programmer skal gå stabilt på AMD slik de i praksis gjør når det gjelder Intel ? Når en kan spare ca. 700 kr på en hjemme-PC ved å gå for AMD, er jo det fristende, men jeg har ikke lyst til å kjøpe kompatibilitetsproblemer med på lasset... HilsenRolf

Datadoktoren svarer

Hei Rolf, Det begynner å bli en stund siden det kunne oppstå kompatibilietsproblemer knyttet til AMD-prosessorer i Windows. I dag er situasjonen en annen - det finnes ikke inkompatible programmer lengre, og i de fleste tilfellene løser en moderne Athlon-prosessor oppgavene minst like kjapt og ryddig som tilsvarende Pentium 4-prosessorer. Utbredelsen av prosessoren gjør at svært få programvareutviklere tør satse på kode som vil kjøres vesentlig raskere på Intels prosessorer. Dermed oppstår en meget reell og effektiv konkurranse mellom de to prosessorprodusentene, og resultatet for meg og deg er høyere og høyere ytelse til lavere og lavere priser. Noen velger Ford Galaxy foran Volkswagen Sharan, fordi det er Ford. Det har med følelser å gjøre, og noen føler seg tryggere når de velger Intel foran AMD. Men i praksis er det vår oppfatning at du, som vanlig bruker, ikke vil oppleve forskjeller i nevneverdig grad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer