Er CD-ROM-leseren død?

DVD kommer stadig sterkere, og ledende leverandører, som Sony, sier at de har lansert sin siste CD-ROM-leser. Betyr det at 32X-leserne er de beste og siste CD-ROM-leserne vi får se?

Foto: Oliver Mann
Foto: Oliver Mann Vis mer
Publisert

Vi har sjekket status på alle produktene i vår test av CD-ROM-lesere. To tredjedeler av leserne er ikke lenger i produksjon. Leverandørene har ikke lenger lesere som er tregere enn 32X, og de er blitt mye billigere.

Beholder de gamle

Når vi har testet et produkt her i DinSide, blir testen liggende. Selv om en rekke at CD-ROM-leserne har gått ut av produksjon, tar vi dem ikke bort. For deg som har et av de produktene vi har testet, kan det være fint å sammenligne med nyere modeller. Da kan du se hvilke forbedringer du kan vente deg hvis du bytter ut til en ny. De utgåtte leserne har blitt merket med "UTGÅTT!" og prisen har blitt satt til én krone.

Nye CD-ROM-lesere

Utviklingen stagnerer blant de rene leserne. Vi har testet både 34 og 36X-lesere, men ingen har hatt nevneverdig bedre ytelse enn vår testvinner. Først når vi får tilgang på de nye 40X leserne fra AOpen, NEC og Plextor, ligger det an til en ny testvinner.

Vi har allerede sett på en prototype av AOpens 40X-leser, men den svarte ikke helt til forventningene. Blant annet leste den alle CD-R-plater med bare 8X. Vi har vært i kontakt med produsenten, og venter på det endelige produktet før vi trekker noen konklusjon og publiserer en test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.