Er det egentlig et marked for nettbrett?

Microsoft ser ut til å satse alt på ett kort. Men er det smart?

Windows 8 fungerer veldig bra på nettbrett, men hva skjer egentlig med PC-fokuset? DinSides dataredaktør mener Microsoft er dristige som har så stort fokus på nettbrett. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Windows 8 fungerer veldig bra på nettbrett, men hva skjer egentlig med PC-fokuset? DinSides dataredaktør mener Microsoft er dristige som har så stort fokus på nettbrett. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å ha jobbet lenge i samme redaksjon har sine klare ulemper og fordeler. En av ulempene er at det blir stadig mer man må stå til rette for. Her om dagen fikk jeg for eksempel kritikk for noe jeg skrev i en 11 år gammel artikkel (vedkommende leser hadde ikke fått med seg at det var en urgammel sak).

En klar fordel er at man etter hvert får mange knagger å henge ting på, og erfaring kan ofte være en god ting når man for eksempel skal teste og mene noe om nye produkter.

Som for eksempel nye Windows-utgaver.

Ja, for jeg har faktisk testet og omtalt alle Windows-utgavene etter Windows 98 her på DinSide.no. Det finnes sikkert en diagnose for slikt, men uansett bør sammenligningsgrunnlaget være rimelig greit i forkant av gjennomgangen av Windows 8 Consumer Preview og det nye Metro-grensesnittet.

Og for å gjøre en lang historie kort: Jeg er ikke fra meg av begeistring.

Men la oss gjøre en ting klinkende klart: Mye kan forandre seg før den endelige utgaven av Microsofts kanskje største og dristigste endring av Windows noensinne er i butikkhyllene. Og det håper jeg faktisk skjer. For det vi har sett av Windows 8 så langt tyder på at Microsoft først og fremst er i ferd med å lage et operativsystem for "the post PC era", der mobiler, nettbrett og andre tenkelige og utenkelige dingser har overtatt behovet for boksene med skjerm, tastatur og mus. For noen store forbedringer i grensesnittet for tradisjonell PC-bruk er dessverre vanskelig å få øye på i Windows 8 Consumer Preview.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer