Er det en Mac?

Få tre Mac OSX-funksjoner i Windows.

Er det en Mac? Nei, men det er mulig å få et par smarte Mac OS-funksjoner. Foto: Olav Eggesvik
Er det en Mac? Nei, men det er mulig å få et par smarte Mac OS-funksjoner. Foto: Olav Eggesvik Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du ikke var snill nok i år til å få en Mac under juletreet, er det ingen grunn til å frykte. DinSide Data har nemlig funnet tre små programmer som stjeler flere kjekke funksjoner fra Mac OS X.

Expose

I Mac OS kan man bevege musepekeren til hjørnet på skjermen for å kontrollere vinduene. For eksempel kan en mus i høyre hjørne bety at alle vinduer skal «forsvinne» - slikt har Windows-brukere god bruk for også.

Tidligere har vi skrevet om Hot Corners, som lar deg åpne programmer fra hjørnene, men DExposE2 kopierer Expose-funksjonen enda mer.

Programmet gir deg nemlig noen av de samme tastatursnarveiene du kan få i Mac OS. Trykker du på F9 får du en oversikt over alle vinduene som ikke er minimert.

I tillegg vil to trykk på F10 vise alle vinduer som kommer fra programvinduet du har markert. Kjekt hvis du for eksempel vil se alle Firefox-vinduene som er åpne. F11 gjemmer alle vinduer.

Last ned DExposE Reloaded her. Det er verdt å merke seg at programmet kan virke noe uferdig, men funksjonene fungerer som de skal.

Stacks

Brukt feil kan denne funksjonen føre til like mye rot på PC-skrivebordet som på det ekte, men Stacks kan også være en kjekk funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer