Er det farlig å bruke Microsoft-programmer?

Kritikerne koser seg over nok et sikkerhetshull i Internet Explorer. Men er virkelig Microsoft-programmene farlige å bruke? Delta i debatten her!

Er det farlig å bruke Microsoft-programmer?
Publisert
Sist oppdatert

Ingen vil bestride at Microsoft har hatt en tilnærmet monopolposisjon på flere områder i mange år. Operativsystemet Windows, Office-pakken med Outlook, samt nettleseren Internet Explorer, bare for å nevne noen. Til tross for at to nye sikkerhetshull dukker opp så snart ett er tettet, virker folk å være lojale mot Microsoft og programmene.

Les også: Nytt sikkerhetshull i Internet Explorer

Dårlige konkurrenter?

Mange vil sikkert hevde at hovedgrunnen er at det ikke finnes fullgode alternativer, at Microsoft misbruker sin monopolsituasjon til å kneble all potensiell konkurranse. Men alternativene finnes - mange er endatil gratis! Ta for eksempel Linux, Opera, Mozilla, OpenOffice.org.

Vi våger påstanden at det normalt ikke er farlig å bruke de omtalte Microsoft-programmene. Design, brukervennlighet, kompatibilitet og funksjonalitet er dessuten i mange tilfeller uovertruffen. Stabiliteten må også sies å være svært god over hele linja.

Feilfrie alternativer?

Men hvorfor er det da så populært å hate Microsoft? Benytter vi litt enkel analogi kan vi kanskje si at Microsoft representerer "systemet". Alle slåss mot "systemet", men bruker det likevel. Samtidig er det naturlig å støtte den svake. Hva om hackere og crackere hadde satt alle krefter inn på å finne sikkerhetshuller i åpen kilde-programmer som Linux, OpenOffice.org og Mozilla?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer