Finne gammel versjon av en Spotify-spilleliste?

Er det ikke surt når spilleliste-eieren bytter ut sangene?

Her er rådene som kan få deg på rett spor.

KJEDELIG: Vi nekter å tro at vi er alene om å ha irritert oss når en spillelisteeier har byttet ut sangene. Foto: Pål Joakim Pollen
KJEDELIG: Vi nekter å tro at vi er alene om å ha irritert oss når en spillelisteeier har byttet ut sangene. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Så skjedde det igjen. En av spillelistene jeg hører mest på i Spotify, men som jeg ikke eier selv, ble plutselig oppdatert med en haug av nye sanger, og borte ble mange av de gamle. Og de aner jeg ikke navnet på.

Kjent problem? Dessverre byr ikke Spotify på noen historikk på spillelister slik at man kan hente frem en eldre versjon, så om eieren bytter ut sangene er det ikke rett frem å finne dem tilbake igjen.

Er du uheldig og får slettet ei spilleliste du ikke mente å slette, finnes det heldigvis muligheter for å få den tilbake igjen.

Tips #1: Kanskje noen andre har tatt kopi?

Dette hadde ikke vært noe problem i utgangspunktet om du hadde laget en egen kopi av spillelista, men om ikke du har gjort det, kan det jo være at noen andre har gjort det?

Skriv inn navnet på spillelista i søkefeltet i Spotify og trykk på Playlists i søkeresultatet:

Da får du opp alle spillelistene med samme navn, og så kan du inspisere dem for å se om de er kopier av den du er på jakt etter. I mitt tilfelle fant jeg både en 14 dager gammel kopi (du kan se i dato-kolonnen når sangene er lagt til), og en fra rett før sist gang jeg irriterte meg over at eieren hadde byttet ut sangene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer