Er det lurt med NAS?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har tenkt til å sette opp en nettverksharddisk hjemme hos meg selv, en såkalt NAS.

Jeg har for øyeblikket en router og 4 til 5 Mbit ned og 500 Kb opp fra Telenor. Jeg vil gjerne kunne gå inn fra hvilken som helst PC i Norge når jeg besøker venner, og kunne laste opp og ned filer.

Kommer hastigheten an på vennene mine sitt bredbånd? Vil det lønne seg for meg å bytte til en Gigabit-ruter? Vil størrelsen på harddisken ha noe å si på hastigheten?

Jeg får om en liten stund 30 mbit opp og ned fra Lyse. Vil det ha noe å si for hastigheten for opp og nedlastning fra mine venner?

Mvh. BJ

Datadoktoren svarer

Hei, Med en NAS-boks og en nettbasert tjeneste som sjekker hvilken IP-adresse ruteren hjemme har for øyeblikket, vil du kunne få tilgang til NAS-disken hvor som helst på Internett.

En slik nettbasert tjeneste er ikke avhengig av en NAS, den fungerer gjennom ruteren din, som så kan bruke en NAS eller en PC som står på til å skrive eller lese filer.

Hastigheten er avhengig av alle tilknytningshastigheter i kjeden. For alle med ADSL er det jo opplastningen som er langsomst, derfor vil du merke både når det skal lastes opp båe fra dine venner og til dine venner, når begge parter har ADSL.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer