Apple WWDC 2023

Er dette Apple-brillene?

Datoen for årets første storlansering fra Apple er klar.

BRILLEHINT: Flere mener Apple med dette bildet bekrefter at de lanserer VR-briller på sin årlige utviklerkonferanse i juni. Foto: Apple
BRILLEHINT: Flere mener Apple med dette bildet bekrefter at de lanserer VR-briller på sin årlige utviklerkonferanse i juni. Foto: Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apple annonserte onsdag at deres årlige konferanse for utviklere, WWDC, vil avholdes fra 5. til 9. juni.

Tradisjonelt bruker selskapet alltid den første dagen av konferansen til å avsløre de kommende versjonene av operativsystemene til iPhone, iPad, Mac, Apple Watch og Apple TV.

Kommer Apple-brillene?

Det hender også de avduker et helt nytt produkt. Det rapporteres at de endelig kan komme til å vise frem sine VR/AR-briller, som det har gått rykter om i mange år.

Flere mener Apple bekrefter det i den offisielle grafikken til utviklekonferansen.

- For meg ser det ut som fronten på et VR-hodesett, skriver journalist i teknologinettstedet Inverse.

Noen mener det imidlertid bare ser ut som regnbue-scenen som befinner seg på Apples hovedkvarter i Cupertino i San Francisco.

Apple-brillene blir ikke rene VR-briller, men vil kombinere både VR og AR i noe som kalles «mixed reality». Altså at man blander virtuelle elementer med gjenstander i virkeligheten.

Ifølge Mashable har det hemmelighetsfulle prosjektet blitt utsatt en rekke ganger på grunn av tekniske utfordringer og problemer i produksjonslinjen.

Apple-kjennere som Ming-Chi Kuo og Bloombergs Mark Gurman er imidlertid av den oppfatning av at brillene kommer til å stå i fokus på WWDC23.

Her er et konsept av Apples kommende AR/VR-briller. Foto: Ian Zelbo
Her er et konsept av Apples kommende AR/VR-briller. Foto: Ian Zelbo Vis mer

Men brillene, som ryktes å få navnet «Reality Pro», blir ikke billige. Ifølge Bloomberg kan prisen ende opp på rundt 3000 dollar, drøye 31 000 norske kroner. Til sammenligning koster de tradisjonelle VR-brillene til Meta og Sony rundt 5-6000 kroner.

iOS 17

Utover dette blir trolig iOS 17 den store nyheten på årets WWDC. Apple hadde egentlig ikke planer om å gjøre dette en stor oppdatering, men ifølge Mark Gurman i Bloomberg har planene blitt endra.

Med iOS 17 kommer Apple til å komme med flere av brukernes mest etterspurte funksjoner, ifølge journalisten, som går for å ha gode kilder i Apple. Nøyaktig hvilke funksjoner det dreier seg om, er uvisst.

Det endelige svaret får vi mandag 5. juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer