Er dette fremtidens musikkbutikk?

Nå kan du få betalt for å selge musikken du har lastet ned - helt lovlig. Eller, tja ...

Publisert
Sist oppdatert

I dag har jeg prøvd ut en ny nettjeneste, og selv om det er visse ting som for meg virker å være noe "fishy", er konseptet i seg selv spennende.

Alle kan nemlig få betalt for å selge musikk de har lastet ned. Hvor du har fått fila fra i utgangspunktet er irrelevant.

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men det er faktisk det som er konseptet for nettjenesten Grooveshark, som foreløpig har privat beta-status. Det betyr med andre ord at du trenger en invitasjon fra en av brukerne for å kunne registrere deg.

P2P møter iTunes

Dette er tjenesten der P2P møter iTunes. Gjennom søkemotoren kan du finne frem til artister, album og enkeltsanger, og alle sanger kan kjøpes for 99 cent. Når du kjøper en sang, lastes den ned fra en annen bruker som er pålogget.

Pengene fordeles slik at artister/låtskrivere/plateselskap får den delen av kaka de har krav på, mens resten av fortjenesten deles mellom Grooveshark og brukeren som hadde fila i utgangspunktet, som da blir sittende igjen med 15-20 cent pr fil. Krav til filene er at de skal være i MP3-format og ha "god kvalitet", som med andre ord betyr at filene du kjøper er helt DRM-frie. Når du har lastet ned kan du gi en stjernerating med tanke på kvalitet og ID3-tagging, som igjen påvirker prioriteringen når andre skal laste ned samme låt. Som takk for hjelpen får dine filer også økt prioritet når andre søker etter musikk du også deler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer