Er dette fremtidens PC?

(Berlin/DinSide) Trykkfølsomme skjermer er for så vidt ingen nyhet, men sjelden har det vært utført mer elegant.

Publisert
Sist oppdatert

Vi er til stede på HPs Connecting Your World-konferanse i Berlin, der selskapet presenterer sine nyheter for 2008.

En av de mest oppsiktsvekkende nyhetene er den nye TouchSmart-maskinen IQ500 med tilhørende tastatur, som HP lanserer under slagordet «The computer is personal again». Denne er en videreføring av TouchSmart-maskinen HP slapp i fjor, og som vi testet i denne artikkelen.

Maskinen har mye til felles med Apples iMac, der all maskinvare er integrert i skjermen, men der stopper også likhetene. Skjermen er en 22 tommers widescreen-modell som er trykkfølsom. I tillegg har maskinen et syltynt trådløst tastatur, og en smart funksjon er at skjermen har et lysrør på undersiden, slik at tastaturet blir opplyst når du bruker det.

I maskinen sitter en 2GHz Intel Core 2 Duo-prosessor, og TouchSmart er Windows-basert (64-bit Windows Vista) med integrert trådløst nettverk, 4GB internminne, kortleser og mer til. Utførelsen er sort pianolakk, og maskinen måler 54x45x6,6cm med en vekt på 10,8 kg.

Via egen programvare er det imidlertid lite som minner om Windows når du bruker maskinen. Både lyd, bilde, video og annet innhold er tilgjengelig via det smarte grensesnittet, der du blant annet kan utføre bildeoperasjoner, laste opp bilder direkte til YouTube, brenne DVD-player og mer til. Musikkorganiseringen er inspirert av Apples CoverFlow-teknologi, der albumbilder legges ut i en fane du blar i med fingeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer