USB Killer dreper PC-en

Er dette verdens slemmeste minnepinne?

Skaperne hevder at 95 prosent av USB-enheter blir ødelagt.

KAN ØDELEGGE: Ifølge skaperne av USB Kill er det kun Apple-maskiner av nyere dato som kan motstå et angrep med denne USB-pinnen. Foto: USBKill.com
KAN ØDELEGGE: Ifølge skaperne av USB Kill er det kun Apple-maskiner av nyere dato som kan motstå et angrep med denne USB-pinnen. Foto: USBKill.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man bør ikke spise gul snø, og man bør ikke plugge i en ukjent minneplugg i PC-en. I hvert fall ikke om minneplugg er en USB Killer; et produkt som nå er å få kjøpt på nett.

Les også: Nye USB-kabler kan ødelegge maskinen

Dette er nemlig et produkt som er myntet på teknikere og andre som vil teste eget utstyr mot overspenning.

Samler strøm og sender tilbake

USB Killer-minnepluggen fungerer nemlig ved at den først trekker strøm fra USB-porten og lader sine egne kondensatorer til den når en spenning på -240V, som så sendes tilbake inn i USB-porten. Dette skjer flere ganger i løpet av sekund.

De aller fleste enheter mangler beskyttelse mot et slikt "strømangrep", og dermed vil kretskort og den slags bli ødelagt.

– Omtrent alt av maskinvare myntet på forbrukere feiler når de blir testet mot USB Killer. Det vanligste utfallet er en fullstendig destruert enhet (PC-er, TV-er, telefoner og så videre), heter det seg fra selskapets informasjonssider.

Egen beskyttelse

Produktet er nå tilgjenglig på nett og kan bestilles for 50 euro, eller da omkring 460 kroner med dagens kurs. Selskapet har også en «tester shield»-enhet man kan plugge i USB-porten før man plugger i hovedenheten, og som da vil beskytte maskinen slik at den ikke blir ødelagt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer