Er framtida utsatt?

Hva skjer med digital TV etter 2010?

Er framtida utsatt?
Publisert
Sist oppdatert

Digital-TV forum har jevnlige møter hvor ledere og fagfolk fra alle involverte aktører diskuter veien framover. Dessuten inviteres kapasiteter fra forskning og offentlige institusjoner som foredragsholdere. Politikere er også gjerne blant deltakerne, enten som foredragsholdere eller i debatten som kjøres i siste del av dagen.

I år 2010 går TV2 sin konsesjon ut, og digitaliseringen av TV-distribusjonen er i boks. Hva innebærer dette for bransjen og seerne?

Hva vil vi ha?

Utviklingen både av teknologi og forretningsmodeller har "gitt" oss stadig flere kanaler enten vi vil eller ikke, spesielt fordi vi typisk må velge minst dobbelt så mange kanaler som de vi egentlig vil ha. Og det må vi betale for, siden distributørene holder på kanalpakkemodellen. Påstanden fra distributørene er at det blir billigere for oss å kjøpe mer enn vi vil ha, noe som vel er mer en trussel enn fakta.

Vi ser stadig mer TV, gjerne løsrevet fra sendeskjemaet ved hjelp av PVR-bokser eller på web-TV. Dessuten har antallet minutter vi bruker på "norske" (innholdet er langt fra alltid på norsk...) kanaler økt kraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer