Er Linux døende?

Hvordan kan noe som er bra og gratis ha under 1% markedsandel etter 18 år i markedet?

Publisert
Sist oppdatert

Tittelen i denne kommentaren er selvfølgelig veldig spisset, og jeg tror vi kan si helt sikkert at Linux ikke forsvinner, verken i 2009, 2010 eller 2011. Til det er det alt for mange entusiaster der ute, som ikke bryr seg døyten om verken markedsandeler eller tykkelsen på lommeboka.

Og før jeg går videre: Vi snakker her om Linux på skrivebordet. At Linux er utbredt i serversammenheng og etter hvert også i en del forbrukerelektronikk, holder vi utenfor denne gangen.

David mot Goliat

Et eksempel på en slik entusiast er Clement Lefebvre, mannen bak Linux Mint. Dette operativsystemet har enkelte måneder den siste tiden vært blant de tre mest populære Linux-distribusjonene (i følge Distrowatch.com).

Og når det er rundt 1000 utviklere som til en hver tid jobber med å videreutvikle Windows, styrer Lefebvre Mint-prosjektet ganske alene, kun hjulpet av en håndfull entusiast-venner som hjelper til med det grafiske, og litt koding i ny og ne.

Nylig ble for eksempel lanseringen av den sjette versjonen av Linux Mint utsatt fordi Lefebvre syntes han hadde jobbet for mye i det siste, og hadde lyst å bruke noen dager sammen med familien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer