Er Mac Pro overpriset?

Publisert
Sist oppdatert

Hei.

Er Mac Pro standard konfigurasjon til 19.990,- overpriset ?
Da tenker jeg i forhold til en PC?

Lurer på å kjøpe igjennom adc student og får den da til 16.000,-

Har inntrykk av at en Mac Pro kan man ha i flere år før man må bytte ut maskinen.

Håper på gode svar.

mvh
Glenn

Datadoktoren svarer

Heisann,

Mac Pro er en kraftig arbeidsstasjon som koster det den koster fordi komponenter som hovedkort, minne og prosessor ikke er av samme type som vi finner i vanlige datamaskiner beregnet for forbrukermarkedet.

Så når du tenker på "i forhold til en PC" er det ikke lett å si (Mac er jo strengt tatt også en PC så jeg går ut i fra at du mener en konvensjonell IBM-kompatibel PC). Sammenligner vi med tilsvarende PC-systemer (arbeidsstasjoner) er den faktisk ikke uforskammet dyr i sin grunnkonfigurasjon, men vi ville nok om ikke annet lagt inn mer RAM for å unngå en flaskehals der.

Spørsmålet du må stille deg er om du faktisk TRENGER en 8-kjerners arbeidsstasjon - hva skal du egentlig bruke den til? Med mindre du er mer eller mindre profesjonell innen video, 3D-modellering osv, og kjører tunge programmer for rendring og lignende er dette overkill.

For hvis vi sammenligner med en "vanlig" PC (eller for så vidt, Mac) for forbrukermarkedet vil disse koste mindre og være minst like gode i 95% av tiden. Så driver du for eksempel med video eller bildebehandling som hobby vil du nok bli mer happy ved å legge mindre penger i selve boksen og heller spandere på deg en eller to store og gode skjermer i stedet.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer