Er megapikselracet over?

KOMMENTAR: Etter å ha tuslet rundt på Photokina i to dager aner vi en svært positiv trend.

Er megapikselracet over?
Publisert
Sist oppdatert

Megapiksler, megapiksler, megapiksler - de siste årene kan det virke som om det ikke har vært fokus på så mye annet når det gjelder digitalkameraer. Ikke så rart, kanskje - kjøper du et hvilket som helst kamera i dag, garanterer jeg deg at det står et eller annet sted på fronten av kameraet hvor mange megapiksler sensoren er, og dermed vil de fleste få en illusjon av at det betegner hvor godt kameraet er. Til dels har de rett - flere megapiksler har frem til nå indirekte sagt noe om hvor nytt et kamera er, så kjøper du ett med 10 megapiksler i dag, vet du i det minste at det er blant produsentens nyeste modeller. Det har faktisk Canon også merket på 800 IS, som har solgt dårligere enn forventet - sannsynligvis fordi den forrige modellen hadde flere megapiksler og at mange kjøpere derfor ble usikre på hvilket kamera som var det nye.

Da jeg besøkte PMA-messa tidligere i år, snakket jeg med en av sjefsteknikerne for en av de større kameraprodusentene. Jeg spurte om hvorvidt han trodde den neste toppmodellen ville ha flere eller færre megapiksler enn de åtte som daværende toppmodell hadde, hvorpå han kontant svarte: "90% prosent av kjøperne ser på tre ting: Antall megapiksler, størrelse på skjermen og hvor kult kameraet ser ut."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer