Er nettstedet trygt?

Her er to tjenester som gir deg verdifulle opplysninger.

Er nettstedet trygt?
Publisert
Sist oppdatert

Vi hører stadig om svindlerier på nett. Om phishing, keylogging og lignende, ting som kan skje når man uheldigvis dumper innom en side man ikke hadde tenkt å besøke i utgangspunktet.

Svindlerne seiler ofte under falsk flagg, og utgir seg for å være noe helt annet enn de egentlig er, og får folk på kroken ved å spille på frykt og godtro.

De mest sofistikerte sidene utnytter kjente og ukjente sikkerhetshull i nettleseren din, et problem som gjerne rammer brukere som ikke har fulgt rådene om å oppgradere til siste versjon eller har lastet ned de siste sikkerhetsfiksene fra leverandøren.

Heldigvis finnes det en rekke gode nettjenester som kan fortelle deg ganske mye om nettstedene du besøker. Vi nøyer oss med å nevne to av dem her i dag, men det er til gjengjeld to av de som sitter på det aller største datagrunnlaget; Google og Symantec.

Google vet mye om sidene du besøker

Google har en egen tjeneste kalt Google Safe Browsing Diagnostic Page. Denne når du enkelt ved å legge følgende inn i adressefeltet i nettleseren din:

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer