Er PCen din åpen for hackere?

Enhver PC som er tilkoblet nettet er i utgangspunktet dårlig beskyttet mot inntrengere. Hvordan står det til med din PC?

Publisert
Sist oppdatert

Å beskytte seg mot angrep fra Internett innebærer mer enn å installere et antivirusprogram. Du trenger også en brannmur for å minimalisere farene for at inntrengere får tilgang til dataene dine, spesielt dersom du har bredbånd og er kontinuerlig tilkoblet.

Windows XP har en begrenset innebygd brannmur, og det finnes også mer omfattende, gratis brannmurer som kan installeres, for eksempel Tiny Personal Firewall og Zone Alarm.

Nå kan du sjekkes

ShieldsUp er en gratis internettjeneste fra Gibson Research som kan brukes til å teste om portene i din PC er åpne, lukkede eller skjulte. Dermed kan du sjekke om brannmuren holder mål, om du bruker brannmur i det hele tatt, vel og merke.

Er PCen din åpen for hackere?


denne nettsiden får du informasjon om tjenesten og klikker du på Proceed, kan du velge de ulike tjenestene:

 • File Sharing sjekker om du har en åpen server kjørende på PCen, som kan potensielt misbrukes for deling av filer over Internett. Hvis du har port 139 åpen på PCen din, er du i faresonen.
 • Common Ports sjekker om følgende porter er åpne: 0, 21, 23, 25, 79, 80, 110, 113, 119, 135, 139, 143, 389, 443, 445, 1002, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1720 og 5000. Dette er porter som brukes av mange nettprogrammer, som FTP, epost etc.
 • All Service Ports gir informasjon om tilstanden til alle portene i din PC. Klikk på portnumrene på nettsiden, for nærmere informasjon om hver enkelt port.

  Open betyr at porten er åpen og at PCen kan ta imot pakker via Internett.

  Stealth betyr at porten er både stengt, og ennå bedre, at porten er skjult for portskannere. Dette betyr med andre ord den beste sikkerheten.

  Closed betyr at porten er stengt, men ikke usynlig for portskannere. Mer informasjon om portstatus får du på grc.com.

 • Messenger Spam sjekker om PCen din er mottakelig for uønskede popup-meldinger fra nettverket. Det er port 135 som er utsatt her. NB! Dette har ikke noe med MSN Messenger å gjøre!

  Du kan sjekke PCen din ved å spamme deg selv. Gjør dette ved å klikke på knappen "Spam Me with this Note" på nettsiden grc.com. Da vil det bli sendt fire pakker til din IP-adresse. Hvis UDP-trafikk ikke er blokkert via port 135 på din PC, vil fire popup-meldinger sprette opp på skjermen din.

  Du finner mer informasjon om Messenger Spam på grc.com.

 • Browser Headers gir deg en oversikt over informasjon som kan innhentes om deg og PCen din gjennom nettleseren. Den viser også hvordan en konkret forespørsel sendt fra din PC, ser ut.

Hvordan kan du beskytte din PC?

Se vår omtale av ZoneAlarm, en gratis brannmur som anbefales for å beskytte PCen mot datainnbrudd.

ZoneAlarm Pro er en kommersiell versjon av programmet og har langt flere konfigurasjonsmuligheter og funksjoner, se sammenligning på nettsiden til ZoneLabs.

På nettsiden staff.uiuc.edu/~ehowes finner du en liste over flere brannmurer.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer