Er PCen din åpen for hackere?

Enhver PC som er tilkoblet nettet er i utgangspunktet dårlig beskyttet mot inntrengere. Hvordan står det til med din PC?

Publisert
Sist oppdatert

Å beskytte seg mot angrep fra Internett innebærer mer enn å installere et antivirusprogram. Du trenger også en brannmur for å minimalisere farene for at inntrengere får tilgang til dataene dine, spesielt dersom du har bredbånd og er kontinuerlig tilkoblet.

Windows XP har en begrenset innebygd brannmur, og det finnes også mer omfattende, gratis brannmurer som kan installeres, for eksempel Tiny Personal Firewall og Zone Alarm.

Nå kan du sjekkes

ShieldsUp er en gratis internettjeneste fra Gibson Research som kan brukes til å teste om portene i din PC er åpne, lukkede eller skjulte. Dermed kan du sjekke om brannmuren holder mål, om du bruker brannmur i det hele tatt, vel og merke.

denne nettsiden får du informasjon om tjenesten og klikker du på Proceed, kan du velge de ulike tjenestene:

  • File Sharing sjekker om du har en åpen server kjørende på PCen, som kan potensielt misbrukes for deling av filer over Internett. Hvis du har port 139 åpen på PCen din, er du i faresonen.
  • Common Ports sjekker om følgende porter er åpne: 0, 21, 23, 25, 79, 80, 110, 113, 119, 135, 139, 143, 389, 443, 445, 1002, 1024, 1025, 1026, 1027, 1028, 1029, 1030, 1720 og 5000. Dette er porter som brukes av mange nettprogrammer, som FTP, epost etc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer