Er PCen din rå nok?

Det er ikke lenge til de mest omtalte PC-spillene på mange år slippes løs. Er maskinen din kraftig nok til å kjøre Doom III og Half Life 2? Her er svaret.

Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at Doom III og Half Life 2 er de to mest etterlengtede spillene for flesteparten av PC-spill-enusiaster. Begge har vært i utvikling i mange år, og det er endelig blitt bekreftet at Doom III kommer i butikkene 13. august. Half Life 2 har fremdeles ingen offisiell utgivelsesdato, men i følge Valve bør det ferdigstilles i løpet av august, og følgelig slippes rundt september.

De offisielle systemkravene for begge spillene er uansett klare, og det er spennende å vite hva slags maskin man behøver for å kjøre de grafisk mest avanserte spillene som noensinne er produsert.

For å i det hele tatt kunne kjøre Doom III, trenger du en Pentium 4 1.5 GHz eller Athlon 1500 XP-prosessor, 384 MB RAM og et GeForce 3 eller ATI Radeon 8500-grafikkort. Dette er minstekravene, og for å kunne kjøre spillet i full oppløsning, med alle spesialeffekter og detaljer, trenger du en enda raskere maskin. Et grafikkort i NVIDIA GeForce FX eller 6800-klassen, eventuelt ATI Radeon 9800 eller X800, er anbefalt. Prosessorhastigheten bør ligge på godt over 2 GHz, og minnestørrelsen bør være på minst 512 MB, helst 1024 MB. Doom III er spillet som kommer til å flytte grenser for hva som er mulig å vise på en PC, og derfor vil være vel verdt en oppgradering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer