Er SSD trygt?

Flashminne og SSD er på vei til å erstatte harddisker, men hva skjer når de krasjer?

Er SSD trygt?
Publisert
Sist oppdatert

Flere av oss har gått over til SSD i stedet for harddisk, i hvert fall til systemdisk. I stasjonære PC-er har man god plass til flere lagringsmedier. Men stadig flere velger SSD som eneste lagringsenhet i bærbare PC-er, og har dermed både operativsystem, progammer og data på samme enhet.

Er det trygt? Hva skjer hvis en SSD krasjer? Kan man redde data fra denne slik man kan med roterende harddisker?

Hva er et disk-krasj?

Ordet høres dramatisk og konkret ut, men veldig ofte er det ikke snakk om fysiske skader når en disk tar kvelden. Som regel er det bare "elektronisk hikke" som har ført til at feil data er lagret i en eller flere viktige sektorer, som så gjør at operativsystemet ikke finner fram til andre data. Det kan også være feil i dataene, slik at kritiske funksjoner får meningsløs informasjon og programmer krasjer.

Men en harddisk kan også være fysisk skadet, på grunn av uhell under transport eller tilsvarende hendelser. Hvis noen av lese- og skrivehodene er skadet vil man ikke få tilgang til dataene, selv om selve platene og det magnetiske belegget kan være uskadd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer