Er startsiden din borte?

Opplever du at startsiden i nettleseren Internet Explorer, blir byttet ut med en annen side? Da har du trolig et eller flere spionprogrammer installert på PCen din.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan i utgangspunktet selv velge hvilken startside du ønsker å bruke i Internet Explorer. Hvis du likevel har mistet kontrollen over denne muligheten, har du trolig spionprogrammer på PCen din. Slike programmer lar seg gjerne ikke avinstallere på vanlig måte.

Du kan definere din egen startside via menyvalget Verktøy og Alternativer for Internett. I følgende eksempel er det DinSide som er definert som startside:

Er startsiden din borte?


Skriv adressen (URL) til den startsiden du ønsker i Adresse-vinduet, og klikk på OK for å bekrefte valget.

Er startsiden din borte?

En del brukere opplever at startsiden plutselig blir byttet ut med en annen side. Forklaringen er trolig at et spionprogram er blitt installert på PCen, og har tatt over kontrollen av nettleseren.

Spionprogrammer installeres gjerne i det skjulte, uten at brukeren er klar over dette eller har gitt sitt samtykke. Hensikten er som regel å hente inn informasjon om deg som bruker, gjerne for å øke effekten av reklame.

Bli kvitt spionprogrammer

Hvis du fjerner spionprogrammer fra PCen din vil du sannsynligvis løse problemet med startsiden. Det finnes mange tredjepartsprogrammer som fjerner slike programmer, men vi anbefaler Ad-aware. Du kan laste ned nyeste versjon (6.0) fra lavasoft.de.

Før du tar Ad-ware i bruk, bør du oppdatere programmet med informasjon om de nyeste spionprogrammene. Bruk lenken Check for Updates Now i selve programmet.

Sett i gang søket etter spionprogrammer ved å klikke på Scan Now og videre på Next. Vær obs på at det kan ta flere timer å skanne hele PCen.

Når søkeprosessen er ferdig, kan du sette hake ved de programmene som ble funnet, slik at disse kan fjernes. Du kan gjerne fjerne alle programmene som blir funnet.

Hvis problemet med startsiden fortsatt er uløst , kan du eventuelt prøve CoolWebShredder. Dette programmet fjerner programmet CoolWebSearch som er kjent for å "kidnappe" nettlesere.

Installer en vaktbikkje

Ønsker du å forhindre at Internet Explorer blir "kidnappet", kan programmet Browser Hijack Blaster være et godt alternativ. Programmet kjører i bakgrunnen i Windows og gir deg beskjed hvis for eksempel startsiden blir endret eller et tilleggsprogram for Internet Explorer blir installert. Du får da et valg om å godta endringene eller omgjøre dem.

Hvis ikke lenken virker for å laste ned programmet, kan du prøve denne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer