Er startsiden din borte?

Opplever du at startsiden i nettleseren Internet Explorer, blir byttet ut med en annen side? Da har du trolig et eller flere spionprogrammer installert på PCen din.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan i utgangspunktet selv velge hvilken startside du ønsker å bruke i Internet Explorer. Hvis du likevel har mistet kontrollen over denne muligheten, har du trolig spionprogrammer på PCen din. Slike programmer lar seg gjerne ikke avinstallere på vanlig måte.

Du kan definere din egen startside via menyvalget Verktøy og Alternativer for Internett. I følgende eksempel er det DinSide som er definert som startside:

Skriv adressen (URL) til den startsiden du ønsker i Adresse-vinduet, og klikk på OK for å bekrefte valget.

Er startsiden din borte?

En del brukere opplever at startsiden plutselig blir byttet ut med en annen side. Forklaringen er trolig at et spionprogram er blitt installert på PCen, og har tatt over kontrollen av nettleseren.

Spionprogrammer installeres gjerne i det skjulte, uten at brukeren er klar over dette eller har gitt sitt samtykke. Hensikten er som regel å hente inn informasjon om deg som bruker, gjerne for å øke effekten av reklame.

Bli kvitt spionprogrammer

Hvis du fjerner spionprogrammer fra PCen din vil du sannsynligvis løse problemet med startsiden. Det finnes mange tredjepartsprogrammer som fjerner slike programmer, men vi anbefaler Ad-aware. Du kan laste ned nyeste versjon (6.0) fra lavasoft.de.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.