Eraser

TIPS: Før du kvitter deg med den gamle PCen bør du kjøre dette gratisprogrammet.

Publisert
Sist oppdatert
Ved hjelp av avanserte overskrivnings- algoritmer sørger programmet for at slettede filer blir borte for alltid.


Det er lett å tenke at i det du tømmer papirkurven i Windows, er filene borte for alltid. Så enkelt er det derimot ikke. Filene blir nemlig ikke borte, enkelt forklart fjernes de bare fra innholdslisten i Windows, som deretter merker området på harddisken der filene ligger som overskrivbart.

I mange tilfeller er dette en stor fordel. For eksempel er det mulig å gjenopprette slettede filer så lenge det aktuelle området er blitt overskrevet. Derfor er det viktig at du, når du oppdager at du har slettet en fil ved en feiltakelse, ikke venter for lenge før du henter den opp igjen, for eksempel ved hjelp av gratisprogrammet Recuva.

Kjøres før du slutter

I andre tilfeller er det en stor ulempe at slettede filer kan gjenopprettes. Hvis du for eksempel har en låne-PC som du leverer tilbake til jobben når du slutter, eller selger den gamle bærbare PCen din, skal det ikke store kunnskapen til før nestemann kan snoke i fortiden din, og hente ut private bilder, dokumenter, samtalelogger og eposter, dersom han er interessert i det.

Det er her Eraser kommer inn i bildet, programmet som kan ses på som den rake motsetningen til Recuva. Ved hjelp av avanserte overskrivningsalgoritmer sørger programmet nemlig for at slettede filer blir borte for alltid. Det kan også brukes til å slette alle filer i en bestemt mappe, eller enkeltfiler.

Eraser


Tar tid

Programmet kan settes opp til å kjøre rensing til faste tidspunkter, eller du kan starte rensingen direkte. Du kan velge mellom forskjellige styrker av rensing. Enkelte av dem overskriver dataene mange ganger.

Med standardinnstillingene brukte programmet i overkant av 3 timer på å rense en 500 GB harddisk (3,5" Samsung SATA 7.200 rpm) under vår lille test, på en PC med en kraftig Core 2 Duo E8400-prosessor.

Eraser er gratis. Programmet kjører på alle Windows-versjoner + DOS, og du finner mer informasjon om alle funksjonene på denne siden.

Klikk her for å laste ned direkte (ca 8 MB).

Les også:
CCleaner fjerner søpla
Recuva - gjenopprett slettede filer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer