Erfaringer, bildekvalitet og konklusjon

Photosmart 945 har mye å by på, både med tanke på den uerfarne bruker, men også for den som stiller større krav til individuelle tilpasninger.

Publisert
Sist oppdatert

Se bilder tatt med kameraet

  1. Erfaringer, bildekvalitet og konklusjon


Huset er som nevnt innledningsvis sort, og er i hovedsak av plast. Kameraet er temmelig stort, og ligger godt og støtt i hånden til en voksen mann. Du kan fint zoome og fotografere med en hånd på kameraet.

Enkelt og avansert

HPs menysystem er blant de aller mest brukervennlige.
HPs menysystem er blant de aller mest brukervennlige. Vis mer


Generelt synes vi at 945 betjeningsmessig er meget enkelt. Informasjonen på skjermen er alltid lettfattelig, menyvalgene har ofte omfattende hjelpetekster, knapper og funksjonshul har logiske funksjoner og er velplasserte.

Vanlige valg, som styring av blits, makro, seriefotografering og selvutløser, er alle tilgjengelige uten å måtte gå inn i menyene. Her er det etter vår mening kun Casio som kan måle seg med HP, i hvert fall når det gjelder kameraer for entusiaster.

Photosmart 945 trives godt med automatiske innstillinger, men det er et godt utvalg av manuell kontroll for den kreative fotografen. Du kan for eksempel styre både blenderprioritet (f/2,8 - f/11), lukkerprioritet (1/2000 sekund til 16 sekunder, hvitbalanse (faste verdier + manuelt), eksponering (-3 til +3) og ISO-verdier (3 faste + auto). Når vi legger til at du kan fokusere manuelt, burde dette være tilstrekkelig for de fleste! Men en sko for ekstern blits hadde ikke vært å forakte.

Oppstart og fotografering

Fra du skrur på kameraet til det er klart til å ta første bilde, tar det 5 sekunder. Det er ikke veldig kjapt, men godkjent for denne typen kamera. Zoomen har 14 stoppunkter i følge våre egne målinger, og så mange må det nesten være på et så stort område. Det hadde ikke vært dumt med enda flere, eller om zoomen hadde vært trinnløs.

Både zooming og fokusering går omtrent like kjapt som på tilsvarende kameraer i denne klassen. Regn med ca 1 sekund fra du trykker på utløseren til bildet er tatt, eller lås fokus ved å trykke utløseren halvveis ned for å spare tid.

Vi opplevde en del kromatisk feilbryting på enkelte bilder
Vi opplevde en del kromatisk feilbryting på enkelte bilder Vis mer


Den elektroniske søkeren er "smart", dvs den slår seg på når du setter øyet inntil, og skrur seg av automatisk med en gang du er ferdig. Vi fikk dessverre ikke målt batterilevetiden nøyaktig denne gangen, men de medfølgende alkaliske batteriene klager fortsatt ikke, etter 150 bilder. Det tyder på en betydelig forbedring fra forgjengeren!

Bildekvalitet

Bildekvaliteten er generelt god under de fleste forhold, i likhet med forgjengeren Photosmart 850. Og 8x zoom er dessuten en drøm for deg som er opptatt av utsnitt og detaljer!

Bildestøyen er stort sett moderat, og fargegjengivelsen fin. Skulle vi pirke på noe, måtte det være at vi opplevde noe kromatisk feilbryting i hjørnene (se bildet) på enkelte bilder.

Vi forsøkte også den "digitale blitzen", og den fungerte greit. Men forvent ingen mirakler - har du litt peiling på bildebehandling på PCen, kan du gjøre disse justeringene selv, og samtidig få full kontroll over resultatet. Under ser du eksempler på hvordan den fungerte i sol/skygge og innendørs med meget lav belysning. Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.

Her ser du et eksempel på hvordan lysstyrken automatisk er blitt skrudd opp på skyggepartier på bildet til høyre, ved hjelp av HPs "digitale blits"
Her ser du et eksempel på hvordan lysstyrken automatisk er blitt skrudd opp på skyggepartier på bildet til høyre, ved hjelp av HPs "digitale blits" Vis mer


Konklusjon

At HP Photosmart 945 er et godt kamera, er hevet over en hver tvil. Det er etter vår mening det beste digitalkameraet HP har laget noensinne.

Forbedringene i forhold til Photosmart 850 er likevel ikke revolusjonerende, synes vi, hvis du ser bort fra høyere oppløsning og flere manuelle muligheter. Utvalget av avanserte kamera i denne prisklassen begynner dessuten å bli stor, noe HP helt sikkert vil merke bedre denne gangen enn ved lanseringen av 850.

Her ser du et utvalg av bildene vi tok med HP PhotoSmart 945, og kan bedømme kvaliteten selv.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer