Ergonomiske katastrofer på hjemmekontoret

Stadig flere får hjemmekontor eller PC hjemme, men få tenker på ergonomien. Nå er sterke krefter satt i sving for å bøte på dette, og til neste år vil du mye lettere kunne se om møblene er en god investering.

Vi fikk mange eposter om ergonomi da vi skrev om disse datamøblene tidligere i år.
Vi fikk mange eposter om ergonomi da vi skrev om disse datamøblene tidligere i år. Vis mer
Publisert

Den svenske organisasjonen TCO er verdens ledende organisasjon for sertifisering av skjermer. Ingen av de store produsentene slipper nye produkter på markedet før TCO-stempelet er på plass.

Selv om TCO egentlig bare er en arbeidstakerorganisasjon, har organisasjonen fått en enorm gjennomslagskraft som uavhengig testinstitusjon. Flere av de største produsentene er ikke helt begeistret for dette, men hvorom allting er, så er dette situasjonen nå.

Nå planlegger TCO å samarbeide med den svenske møbelbransjen om å lage skikkelige retningslinjer for ergonomiske møbler til hjemmekontoret.

En hjemmeulykke

Med en enorm økning i etableringen av hjemmekontorer, er det på høy tid noen ser nærmere på denne arbeidsplassen, og kommer med retningslinjer for hvordan den bør utformes. En rekke av de typiske hjemmekontormøblene tar ikke hensyn til undrarmsstøtte, regulering av høyde og andre viktige forhold.

Mye av årsaken til problemene er rett og slett plasshensyn. Møbelprodusentene tilpasser seg markedet til enhver tid, og hvis markedet vil ha små uergonomiske møbler, så får de det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer