Gjør store endringer

Erstatter Office 365 med Microsoft 365

Abonnentene får snart en rekke nye funksjoner.

NY APP: Teams for forbrukere er en av nyhetene i Microsoft 365. Foto: Microsoft
NY APP: Teams for forbrukere er en av nyhetene i Microsoft 365. Foto: Microsoft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka dro Microsoft sløret av sin nye abonnementstjeneste for forbrukere som vil erstatte dagens Office 365. Microsoft 365 er navnet på tjenesten, som i tillegg til å inkludere Office-pakken – Word, Excel, PowerPoint, Skype, Outlook og OneNote – samt 1 TB skylagring i OneDrive, også får flere nye funksjoner.

Som Office 365, vil nyheten Microsoft 365 bestå av to abonnementer: ett personlig og ett for familie for opptil seks personer.

Teams og Family Safety

To nyheter som ikke blir tilgjengelig ved lanseringen 21. april, er Teams for forbrukere og Microsoft Family Safety.

Family Safety gir foreldre oversikt over barnas skjermtid.
Family Safety gir foreldre oversikt over barnas skjermtid. Vis mer

Microsoft opplever stor suksess med jobbverktøyet Teams, og i løpet av året kommer også Teams for vanlige forbrukere. I appen kan du chatte med familie og venner, dele kalendere, oppgaver og aktiviteter, samt bilder og video, men også reiseruter, pakkelister og liknende.

Teams-appen skal også gjøre det enkelt å dele og samarbeide på dokumenter, sette opp familiebudsjett og hjelpe til med lekser, skriver Microsoft.

Family Safety kommer som en egen app for familier, der foreldre eller foresatte kan sette opp innholdsfiltre, skjermtid og se aktivitetsrapporter på tvers av plattformer. Du kan også se posisjonen til de unge håpefulle direkte i appen, eller få stedsvarsler når noen forlater eller ankommer.

Office-nyheter

Nyhetene som først blir tilgjengelig er Editor – Microsofts svar på Grammarly – Money i Excel, som knytter bankkontoen din med Excel for å spore og analysere forbruk, og Excel får også støtte for datatyper som mat, steder, filmer og faktisk ulike pokémon. For eksempel kan du skrive «potet» i Excel, og så får du næringsinformasjon om poteten. Disse dataene hentes fra Wolfram Alpha.

Money i Excel blir først tilgjengelig for brukere i USA.
Money i Excel blir først tilgjengelig for brukere i USA. Vis mer

Microsoft Editor er AI-drevet og skal fungere på alle nettsider i nettlesere som Chrome og Edge. Editor kan blant annet flagge ord du bruker for ofte og gi deg tips til hvordan setningene dine bør bygges opp. Editor blir tilgjengelig som nettlesertillegg, men merk at enkelte funksjoner blir eksklusive for Microsoft 365-brukere.

Dessverre for norske forbrukere, ser det ut til at Money og de nye datatypene i førsteomgang blir tilgjengelig for amerikanere.

Nytt i Outlook er at du kan koble sammen privat- og jobbkontoer slik at du enkelt kan se om avtaler overlapper eller krasjer med hverandre.

Koble sammen jobb- og privatkalender.
Koble sammen jobb- og privatkalender. Vis mer

Edge-oppdateringer

Microsoft introduserer også Password Monitor for Edge-nettleseren. Password Monitor vil fortelle deg om noen av passordene dine, lagret i Edge, er blitt kompromittert og lekket, så du raskt kan endre passordinformasjonen din. Edge får også støtte for vertikale faner – kjekt for deg med litt ekstra plass i bredden. Disse to Edge-nyhetene er ikke eksklusive til Microsoft 365.

Microsoft Edge får støtte for vertikale faner.
Microsoft Edge får støtte for vertikale faner. Vis mer

Microsoft 365 rulles ut 21. april. Office 365-abonnenter flyttes automatisk over til den nye tjenesten. De norske prisene er ikke offentliggjort ennå, men utfra de amerikanske prisene på Microsoft 365, ser det ut som det ikke blir noen endring i månedsprisen fra Office 365. Det vil si 65 kroner i måned for personlig og 99 kroner i måneden for familie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer